Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

CHEMAREA IUBIRII... Te găsește ea ÎN tine, sau o chemi ÎNSPRE tine? 

15/03/2018
de catre

 

Universul este etern sau efemer, intangibil sau analizabil? Universul înseamnă Dumnezeu, Sine Divin sau civilizații extraterestre, fizică cuantică? Geneza = Începutul sau Big-Bang = Manifestarea?

Întrebările existențiale, veșnica problematică a omenirii. Această nesiguranță a noastră, a tuturor, în periplul nostru pe aceasta planetă, pe acest plan materializat în care ne desfașurăm viețile. Nesiguranța este comună până într-un punct al vieții, când unii alegem definitiv prima cale, Calea Liniștii, iar alții alegem Calea Luptei.

Calea Liniștii înseamnă înțelegere, pace, acceptare, abandon în fața Universului, Iubire în Sine, Iubire atotcuprinzătoare și eternă.

Calea Luptei înseamnă continuarea întrebărilor, a dubiilor, a conflictelor interioare, a nefericirii, a neîncrederii în ordinea universală.

Dacă toate câte sunt cuprinse în Univers sunt elemente reflectabile în noi înșine, în interiorul nostru, acceptăm că ambele căi ne sunt necesare și că se întrepătrund spre a înțelege Scopul final, IUBIREA? 

 

Chemarea iubirii”, culegerea de meditații a părintelui Anthony de Mello, ne poartă mintea și sufletele pe ambele poteci, dar finalmente ne luminează drumul spre a păși pe Calea Iubirii...

Sufletul tău și lumea exterioară

Există o parabolă a vieții la care te poți gândi: un grup de turiști stau într-un autobuz care trece printr-o țară incredibil de frumoasă; cu lacuri, munți, câmpii și râuri. Dar jaluzelele autobuzului sunt trase în jos. Ei nu au nici cea mai mică idee de ceea ce se află dincolo de ferestrele autobuzului. Și-și petrec tot timpul călătoriei certându-se cine va avea scaunul de onoare în autobuz, cine va fi aplaudat, cine va fi apreciat. Și așa rămân până la finalul călătoriei.

Tu și nefericirea

Fiecare emoție negativă pe care o experimentezi este rezultatul direct al unui atașament.

Meditează asupra lucrurilor de care te agăţi şi observă ce reprezintă ele cu adevărat, un coșmar care îți provoacă entuziasm și plăcere, pe de o parte, dar și grijă, nesiguranță, tensiune, anxietate, frică, nefericire, pe de altă parte. 

Tu și iubirea

Lasă-mă să fiu eu însumi. Te las să fii tu însuți.”

Acum ești pregătit să iubești. Pentru că atunci când ești dependent de cineva, ce îi oferi celuilalt nu e iubire, ci un lanț de care sunteți legați amândoi. Iubirea poate să existe doar în libertate. Cel care iubește cu adevărat caută binele persoanei iubite, ceea ce înseamnă îndeosebi eliberarea celui iubit de cel care iubește. 

Viața este o simfonie

"Când ne-am întâlnit, s-a născut fericirea”.

Pentru a intra în starea iubirii, trebuie să fii sensibil la unicitatea și la frumusețea fiecărui lucru și fiecărei persoane din jurul tău.

Și vei iubi viața cu toată inima, cu tot sufletul, cu toată mintea și forța. Te vei trezi călătorind neîmpovărat și liber ca pasărea cerului, trăind mereu în Prezentul Etern. Și vei găsi în inima ta răspunsul la întrebarea: „Doamne, ce trebuie să fac ca să am viața veșnică?” 

Calea Iubirii

În ziua în care vei fi fericit fără un motiv anume, în ziua în care te vei trezi bucurându-te de tot și de nimic, vei ști că ai descoperit tărâmul bucuriei nesfârșite, numit împărăție.

A găsi împărăția este cel mai ușor lucru din lume, dar și cel mai greu. E ușor pentru că ea există peste tot în tine și în jurul tău, și tot ce trebuie să faci e să te ridici și să o primești.

 

 

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente