Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Cele 9 viziuni din "Profețiile de la Celestine" de James Redfield

06/11/2017
de catre Netsiter netsiter

1. Masa critică
O nouă trezire spirituală are loc în acest moment în civilizația umană, generată de o masă critică de indivizi care consideră că viața lor este un proces de evoluție spirituală, o călătorie în care suntem mânați înainte cu ajutorul unor coincidențe misterioase.

2. Prelungirea prezentului
Această trezire este sinonimă cu crearea unei noi viziuni asupra lumii, una completă, care tinde să înlocuiască preocuparea veche de 500 de ani pentru supraviețuirea seculară și pentru confort. Deși dezvoltarea tehnologiei a reprezentat un pas important în evoluția umanității, trezirea noastră față de coincidențele care se petrec în viața curentă ne ajută să ne deschidem față de adevăratul scop al vieții umane pe această planetă și față de natură reală a universului nostru.

3. Totul este o chestiune de energie
Începem să înțelegem astăzi că nu trăim într-un univers material, ci într-un univers al energiei dinamice. Tot ceea ce ne înconjoară reprezintă un câmp de energie sacră pe care o putem simți și intui. Mai mult, noi – oamenii – ne putem proiecta propria energie prin focalizarea atenției noastre în direcția dorită („energia curge în direcția în care este focalizată atenția“), influențând astfel alte sisteme energetice și amplificând ritmul coincidențelor în viața noastră.

4. Lupta pentru putere
Oamenii își taie singuri – mult prea des, din păcate – conexiunea cu marea sursă a acestei energii, ajungând să se simtă slabi și nesiguri. Pentru a câștiga energie, noi avem tendința să îi manipulăm sau să îi forțăm pe cei din jur să ne acorde atenția lor, transferând astfel asupra noastră o parte din energia lor. Atunci când îi dominăm pe ceilalți ne simțim mai puternici, dar aceștia se simt slăbiți, și nu de puține ori ripostează. Competiția pentru energia umană limitată este cauza tuturor conflictelor dintre oameni.

5. Mesajul misticilor
Nesiguranța și violența dispar atunci când experimentăm conexiunea interioară cu energia divină dinlăuntrul nostru, conexiune care a fost descrisă de toți misticii și de toate tradițiile spirituale. Efectele acestei conexiuni sunt senzația de bunăstare, de fericire, și mai ales de iubire universală. Dacă aceste efecte există, conexiunea este reală. În caz contrar, ea nu este decât pretinsă.

6. Detașarea de trecut
Cu cât rămânem mai mult timp conectați, cu atât mai ușor ne este să redevenim conștienți atunci când pierdem legătura cu sursă, fenomen care se petrece de regulă atunci când suntem stresați. În asemenea momente, noi putem deveni conștienți de felul în care furăm noi înșine energie de la cei din jur. Dacă aducem astfel propriile noastre manipulări în lumina conștiinței, conexiunea noastră cu sursă devine mai fermă și mai constantă, iar noi avem șansa să descoperim calea noastră de creștere și misiunea noastră spirituală în viață, sau altfel spus, calea personală prin care putem contribui la evoluția lumii în care trăim.

7. Angrenarea în marele flux
Cunoașterea misiunii noastre personale intensifică fluxul coincidențelor misterioase care ne ghidează către împlinirea destinului nostru. La început există doar întrebările, apoi apar visele, reveriile diurne și intuițiile, care ne conduc către răspunsurile dorite, pe care le primim de multe ori prinsincronicități, prin intermediul înțelepciunii unei alte ființe umane.

8. Etica interpersonală
Noi putem amplifică frecvența coincidențelor care ne ghidează prin transfigurarea tuturor celor care intră în viața noastră. Atunci când suntem implicați în relații de cuplu, este necesar să nu uităm de conexiunea interioară. Transfigurarea celor din jur este foarte eficientă în grupuri, în carefiecare membru poate simți energia celorlalți. În cazul copiilor, transfigurarea este extrem de importantă pentru siguranța și creșterea lor. Atunci când vedem frumusețea pe fiecare față pe care o privim, noi îi proiectăm pe cei din jur la nivelul sinelui lor superior și amplificăm șansele de a primi de la ei un mesaj sincron.

9. Noua cultură
Pe măsură ce vom evolua cu toții către împlinirea misiunii noastre spirituale, instrumentele tehnologice vor deveni practic automate, iar oamenii nu se vor mai focaliza asupra supraviețuirii lor, ci asupra stărilor lor de conștiință. În final, ei își vor transformă corpul, dându-i o formă spirituală, și vor reuși fuziunea acestei dimensiuni cu cea pe care o numim astăzi „lumea de dincolo“, punând astfel capăt ciclului vieților și morților.

Postări recente Postări recente