Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Ce să citim

05/11/2017
de catre Florin Zamfir

Cărțile trebuie bine alese.
Principalul obiect al lecturii ar trebui să fie dobândirea unor cunoștințe utile, dublat de întarirea, rafinarea și înnobilarea caracterului personal. Alegerea cărților trebuie să facă deosebirea între cărțile bune și cele foarte bune.

Aratati-mi biblioteca unui om, tipul de cărți pe care le citește, iar eu îi voi cunoaște caracterul. Mai mult, voi putea citi chiar în viitorul sau, cu destulă certitudine.

Cartile care ne învata să ne ajutăm singuri, servind drept pietre de temelie pentru idealuri mai înalte și pentru scopuri mai nobile în viață, sunt de departe cele mai prețioase ajutoare pe care le putem primi. Orice cămin ar trebui să aibă unul sau mai multe rafturi cu asemenea ghiduri pentru dezvoltarea de sine, spirituală, mentală și fizică.

Principalul obiect al lecturii ar trebui să fie revelarea de sine și dobândirea unor cunoștințe folositoare, care poată fi aplicate apoi în viață de zi cu zi. Asemenea cărți au menirea de a întari, rafina și înnobila caracterul cititorilor lor.

Un cămin în care nu există câteva cărți spirituale, un dicționar, o enciclopedie și câteva cărți care ne învata să ne ajutăm singuri, este precum o casă fără ferestre în care nu poate intră lumina.

Iata în continuare o lista de cărți care mi-au influențat mie viață în bine și pe care le recomand cu căldură oricui pentru că, după cum spunea un întelept:

Nu există prietenii mai strânse și mai puternice decât acelea stabilite între oamenii care iubesc aceleași cărți.”

Cărți care pot schimba viața

-Noul Testament
-Alchimistul, de Paulo Coelho;
-Pescarusul Jonathan Livingstone, de Richard Bach;
-Profetul, de Kahlil Gibran;
-Profetiile de la Celestine, de James Redfield
-India secretă, de Paul Brunton;
-Autobiografia unui yoghin, de Paramahansa Yogananda;
-Spiritualitatea tantrică, de Osho;
-Intilniri cu oameni remarcabili, de George Ivanovici Gurdjieff;
-Puterea extraordinară a subconștientului tău, de Joseph Murphy;
-Secretele amorului transfigurator extatic în Tantra Yoga, de Nick Duglas și Penny Slinger;
-Eu sunt acela, de Nisargadatta;
-Reguli de aur pentru fiecare zi, de Omraam Mikhael Aivanhov;
-Eficienta în 7 trepte, de Stephen R. Covey;
-Putere nemărginită, de Anthony Robbins;
-Secretele succesului, de Dale Carnegie.


Daca sunt bine alese, plăcerea pe care ne-o oferă un număr mic de cărți este mai mare decât aceea a unui număr mare de cărți necitite așa încât este de preferat să nu cădem în capcană goanei după acumularea de informație.

Atunci când studiem cărți, noi ne lăsăm uneori amăgiți crezând că suntem astfel ajutați din punct de vedere spiritual; dacă analizăm însa efectul lecturii cărților asupra noastră, vom constată singurul care beneficiază de pe urmă lor este – în cel mai bun caz – intelectul nostru, nu și spiritul lăuntric. Această neputință a cărților de a accelera evoluția spirituală explică de ce, deși mulți oameni pot vorbi minunat despre chestiunile spirituale, atunci când trebuie să acționeze și trăiască o viață spirituală autentică, la înaltimea cuvintelor lor, ei eșuează. Pentru a accelera creșterea spirituală, impulsul trebuie să vină de la un alt suflet.
Vivekananda

Rețineți vă rog:

Aurul are un preț; învățarea este neprețuită.
Proverb chinezesc

Postări recente Postări recente