Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Ce înseamnă să fii un om mai bun

23/07/2019
de catre

„Într-o lume în care există puterea nucleară, singura speranţă de supravieţuire a omului este în încercarea de a deveni mai bun. Până acum, în decursul istoriei, cele mai mari descoperiri ale omului au fost făcute într-un spaţiu exterior fiinţei sale. Ar trebui ca omul să înceapă să exploreze mai riguros „marele interior“ al său – să descopere secretele minţii şi sufletului. Descoperirea puterii nucleare poate atinge eficienţa maximă forţându-ne să ne schimbăm direcţia de gândire”.

 

„Cu ani înainte de această descoperire, Charles Proteus Steinmetz, vrăjitorul electricităţii, a atras atenţia către nevoia acestei schimbări de direcţie în gândire când a scris: ””Puterea spirituală, de nenumărate ori menţionată în cărţile de istorie, a fost cea mai mare forţă în evoluţia omului””. Cu toate acestea noi nu am făcut altceva decât să ne jucăm cu ea şi nu am studiat-o niciodată aşa cum am făcut cu forţele fizice. Într-o zi oamenii vor învăţa că lucrurile materiale nu aduc fericire şi că sunt de puţin folos în a face oamenii creativi şi puternici. Atunci oamenii de ştiinţă ai lumii îşi vor răvăşi laboratoarele pentru a studia aceste forţe spirituale care nu prea le-au atras atenţia”.

 

„Undeva în mijlocul atomilor, electronilor şi protonilor care compun energia creativă în care trăim, ne mişcăm şi existăm  vor fi descoperite secretele rugăciunii, caracterului, creşterii, gândirii, sufletului şi nemuririi. Cu minţi deschise şi inimi deschise trebuie să ne punem sufletele la microscop”.

/ Wilfred A. Peterson

 

„Contemplarea lucrurilor minunate pe care le oferă viaţa duce la emanciparea gândirii. Dacă un om vrea să fi e bun, el trebuie să contempleze binele. Toate virtuţile vor deveni mai puternice dacă medităm la ele. Aceasta este de asemenea calea spre o mai bună înţelegere a lumii înconjurătoare”.

/ Creştinism

 

„Omul care cunoaşte firul primordial şi vital care leagă toate lucrurile ce au formă, culoare, şi pot fi descrise prin  cuvinte, acela cunoaşte doar forma fizică a universului şi ştie foarte puţine lucruri. Însă cel care merge mai departe şi percepe firul din interiorul firului, pânza subţire care leagă vieţi independente cu corzi unificatoare, acela cunoaşte adevărata realitate. Doar acela cunoaşte puterea şi omniprezenţa lui Dumnezeu, Cel care se află în spatele tuturor entităţilor vastului univers. Căutaţi aşadar esenţele pentru a afla adevărul suprem”.

/ Atharva Veda

 

„Oamenii ar trebui să se ferească de gândurile rele. Ei ar trebui să se gândească tot timpul la lucruri bune. De asemenea cântărirea cu atenţie a începutului şi sfârşitului unei acţiuni precum şi a etapelor intermediare îi va salva de multe necazuri.”

/ Confucianism

 

„Un om a cărui minte este plină de Dumnezeu dobândeşte înţelepciune, conştiinţă şi capacitate de înţelegere. El dobândeşte şi cunoştinţe native despre toate sferele universului. Nu suferă din pricina pedepsei transmigraţiei, nu se teme de moarte şi primeşte salvarea.”

 

Acestea sunt rezultatele meditaţiei pure la Dumnezeu, al slăvirii Lui cu tot cugetul. Un om care este plin de Dumnezeu nu întâlneşte piedici în drumul său prin viaţă şi va parcurge acest drum cu onoare şi distincţie. Va merge întotdeauna pe calea de mijloc, niciodată pe cele lăturalnice (care sunt rătăcitoare), şi va câştiga împăcarea cu sine şi virtutea. Acestea sunt rezultatele meditaţiei la Dumnezeu, ale slăvirii Lui cu tot cugetul”.

/ Japji

 

„Acela care Mă vede pretutindeni
Și vede cum toate trăiesc prin Mine,
Acela nu Mă va pierde din ochi,
Şi nici Eu nu-l voi pierde pe el în vecii vecilor.
Creştinul acela va găsi salvarea în Mine,
Şi chiar dacă zilele-i vor fi pline de muncă şi oboseală,
El va fi stăpân pe sine şi va găsi liniştea în Mine,
Şi Mă va slăvi în toate chipurile.
Acela doar Arjuna, este cel mai bun dintre oameni,
Şi cel mai autentic yoghin, acela a cărui inimă simte
Bucuriile şi necazurile tuturor,
Ca şi cum ar fi ale sale”.

/ Bhagavad Gita

 

„Acela care nu meditează nu va avea nici odihnă nici pace sufletească. Cei mai mari înţelepţi meditează constant la divinitate. Aceasta este sursa de putere şi calea către ştiinţa de care se bucură sufletele luminate”.

/ Hinduism

 

Dacă ești un aspirant sincer la spiritualitate, cu siguranță ai înțeles deja necesitatea imperioasă de a dedica timp și energie studiului cărților sacre, pentru că acesta facilitează intrarea în rezonanță cu energii înalte, sublime, divine. Singura problemă este că sunt foarte multe culturi, multe religii, multe contradicții și evident foarte multe cărți de citit. O.P Ghai a petrecut câteva zeci bune de ani studiind (probabil) toate cărțile sacre ale tuturor culturilor și relgiilor. Având acest background, a realizat o sinteză și a extras cele mai importante învățături necesare cunoașterii și realizării de sine și le-a așternut într-o serie de cărți, grupând informațiile care aveau aceași esență sau care vizau același scop. A scris astfel mai multe cărți pe diferite teme de interes: În Căutarea Excelenței, În Căutarea Dezvoltării de Sine, În Căutarea Realizării, În Căutarea Unității,  În Căutarea Perfecțiunii, În Căutarea Inspirației, În Căutarea Împlinirii și „În Căutarea Iluminării”.

 

Ce ai citit în acest articol a fost extras din cartea În Căutarea Iluminării. Cartea este structurată în zece capitole care, prin diferite mesaje extrase dintr-o mare varietate de texte religioase, prin observații, maxime și cugetări ale unora din cei mai de seamă autori, poeți, filosofi sau oameni ai bisericii, scot în evidență  calitățile și atitudinile de care orice aspirant la iluminare are nevoie. Dacă ești interesat de iluminare și vrei să ajungi direct la esență, fără să mai citești o multitudine de cărți și autori, atunci În Căutarea Iluminării este o carte potrivită pentru tine.  La noi pe site ai acum 30% REDUCERE. Te invit să o achiziționezi de aici sau de pe libris ori din librării.

 

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente