Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Blocajul sufletului: 4 titluri noi ca să îl depășești

14/10/2019
de catre

Majoritatea cărților ajung pline de praf pe rafturile din bibliotecă.
Doar unele dintre ele ajung să fie citite.
Tu știi asta. Eu știu asta. Toți știm asta.

 

Atunci când suntem într-o anumită dispozițe sufletească, când ne confruntăm cu o problemă care ne frământă, mergem în fața rafturilor bibliotecii  și  ne uităm lung la cărți, cumva defocalizat, fără să citim titlurile. Și, deodată, avem un sentiment de certitudine. Știm exact care e acea carte de care avem nevoie în acel moment pentru a ne scoate din impas.

 

Îți scriu astăzi pentru a te anunța publicarea a 4 titluri noi, care sunt exact acest gen de carte în fața căruia sufletul tresaltă, știind intuitiv că in interiorul paginilor stă ascuns un mesaj de o mare valoare sufletească.

 

SFÂRȘITUL LUMII TALE

„Oamenii înțeleg lucruri foarte diferite prin termenul de trezire spirituală. Deseori mă întreb dacă oamenii pricep nu doar ceea ce au de câștigat prin acest proces, ci și – iar acest lucru este poate și mai important – ceea ce au de pierdut”.

„Nu te amăgi – iluminarea este un proces distructiv. Nu are nicio legătură cu a deveni mai bun sau a fi mai fericit. Iluminarea înseamnă distrugerea neadevărurilui. Înseamnă a vedea dincolo de prefăcătorie. Înseamnă eradicarea completă a tot ce ne-am imaginat că este adevărat” – spune Adyashanti în Sfârșitul Lumii Tale

 

SADHANA

Nu lăsa cuvântul Sadhana să te intimideze. Cartea nu este despre tradiția hindusă, ci promite o autocunoaștere profundă prin intermediul a 47 de exerciții spirituale în care se îmbină psihologia, terapia spirituală și practicile tradițiilor orientale și occidentale. 

 „Un cuvânt despre ieșirea din gândurile voastre: capul  nu este un loc foarte bun pentru rugăciune. Nu este un  loc rău pentru a vă începe rugăciunea. Dar dacă  rugăciunea rămâne acolo prea mult timp și nu ajunge la inimă, ea se va stinge treptat și se va dovedi a fi  obositoare și frustrantă. Trebuie să învățați să ieșiți din  spațiul gândirii și al vorbitului și să mergeți în zona  sentimentelor, simțurilor, iubirii și intuiției. Acela este  locul în care se naște contemplația, iar rugăciunea  devine o putere transformatoare, o sursă de încântare  și pace fără de sfârșit”.

 

ÎMPREUNĂ CU DUMNEZEU

Foarte probabil Împreună cu Dumnezeu va fi una din cele mai bune cărți despre rugăciune pe care le vei citi vreodată. Subiectul principal al cărții este rațiunea din spatele retragerii.

„Retragerea în sine pare un lux și o fugă de realitate. Dar este genul de lux pe care și-l permite un general care se retrage din prima linie de luptă pentru a se retrage să reflecteze și să se prezinte cu un plan de bătălie mult mai eficient. Este acel tip de fugă de realitate care ne va întări motivația, ne va deschide inimile, ne va ascuți vederea, ne va da energie să ne avântăm cu inima și mai deschisă în sarcinile pe care Dumnezeu ni le-a împărțit în lume”.

 

ADEVĂRATA MEDITAȚIE

Ce s-ar întâmpla dacă ai da voie ca totul să fie exact așa cum este? Dacă ai renunța la nevoia de control și, în schimb, ai accepta experiența ta exact așa cum este în fiecare moment în care ar avea loc?

„ Cea mai puternică întrebare pe care ne-o putem adresa este: „Ce sunt eu? Cine este cel care practică meditația?” Ea va submina toate modalitățile prin care egoul încearcă să ne controleze experiența. Ceea ce întreabă de fapt este: „„Cine controlează experiența? Cine este cel care meditează?”” Unul dintre motivele principale pentru care medităm este acela de a merge dincolo de starea de practicant al meditației – dincolo de ego sau minte. Atâta timp cât cel care meditează deține controlul, posibilitatea de a putea merge dincolo de minte sau ego este foarte mică”. Cartea Adevărata Meditație îți oferă oportunitatea de a recupera scopul original al meditației. 

 

 

 

 Toate sunt cărți pe care vei iubi să le citești a-2-a și chiar a-3-a oară. Sunt cărți provocative care te vor scoate de pe șine. Cărți care nu te vor lăsa să rămâi agățat de vechile credințe. Ne bucurăm să avem onoarea de a ți le prezenta. În 1-2 săptămâni  vor fi disponibile și în librării. Momentan le găsești doar la noi pe site: https://www.edituramix.ro/ . Vezi rubrica Cele mai recente apariții

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente