Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Suflet Liber, călător pe ape în adierea vântului, râzi și fii Iubire!

20/04/2018
de catre

  

Mie mi-e tare dor să trăiesc starea de exaltare a inimii tresărind la adierea iubirii, de senzațiile ce învăluiesc sufletul când acesta începe să vibreze vesel, ca un vântuț jucăuș care mângâie un izvor plăpând...

Mi-e și mai dor de brațele deschise ale unui râu în care se împletesc două izvoare clare, răvășite de un vânt blând, ce impregnează fluidelor un subtil suflu ceresc...

Mi-e cel mai dor de marea caldă a iubirii, în care apele îngemănate sunt purtate de vântul puternic în vârtejuri aerate, ce dansează înspre rocile ascunse din adâncuri și se avântă apoi peste valuri, în plin soare...

Dar cum să regăsesc calea, să mă acordez cu vibrația sublimă din uitatul ocean al iubirii? Cum să mă revărs spre malurile de nisip însetate, arse de furtuni dezlănțuite sau soare mistuitor? 

 

Am o speranță, căci acum am găsit o lumină călăuzitoare, o busolă a adevărului. Am descoperit harta universală a tuturor apelor ce-și caută matca pierdută a iubirii printre insulele scăldate în soare și țărmurile înalte măturate de adieri, de vânturi calde sau uragane... 

 

Arta de a iubi de don Miguel Ruiz 

Pe calea iubirii nu există dacă; iubirea nu pune condiţii. Cine iubeşte o face necondiţionat, fără justificări. Noi iubim pe altcineva aşa cum este şi îl lăsăm să fie cel (sau cea) care este.

 

Orice relaţie este alcătuită din două jumătăţi. Jumătate sunteţi chiar dumneavoastră, iar cealaltă jumătate este fiul, fiica, tatăl, mama, prietenul sau partenerul/partenera dumneavoastră de cuplu.

Într-o relaţie, nimeni nu este responsabil decât pentru propria sa jumătate, nu şi pentru cealaltă. Nu contează cât de apropiaţi sunteţi sau cât de puternică este iubirea dumneavoastră pentru cealaltă jumătate; cert este că nu aveţi cum să fiţi responsabil pentru felul în care gândeşte celălalt. Nu puteţi şti niciodată ce simte, ce crede, ce presupuneri face el. Practic, nu ştiţi nimic despre celălalt. Acesta este adevărul.

Cum procedăm însă noi? Noi ne asumăm responsabilitatea pentru cealaltă jumătate şi aşezăm astfel relaţia noastră pe bazele fricii, ale dramei, ale războiului controlului, adică ale iadului.

 

Egoismul, controlul şi teama sunt capabile să ruineze orice relaţie. Generozitatea, libertatea şi iubirea sunt capabile să creeze cea mai frumoasă relaţie între toate: o relaţie de iubire fără sfârşit.

 

Arta iubirii începe cu noi înşine. Primul pas constă în a deveni conştienţi, în a înţelege adevărul potrivit căruia fiecare om îşi visează propriul vis. Cine înţelege acest lucru, devine responsabil pentru partea sa din relaţie, adică pentru el însuşi. Ştiind că este responsabil pentru partea sa din relaţie, el o poate controla cu uşurinţă.

Nu are însă nici un rost să încerce să controleze şi cealaltă jumătate a relaţiei. Dacă îl/o respectăm cu adevărat, noi vom înţelege că partenerul nostru/partenera noastră, sau prietenul, fiul, mama, toţi sunt pe deplin responsabili pentru jumătatea lor de relaţie. Dacă vom şti să respectăm cealaltă jumătate, relaţia noastră nu va fi niciodată caracterizată de conflicte. Noi nu vom avea parte de un război în familie sau în cuplu.

 

Cum puteţi şti dacă partenerul dumneavoastră este potrivit pentru dumneavoastră? Să spunem că sunteţi bărbat şi că o femeie doreşte să vă aleagă ca partener de viaţă. Dacă ar exista o sută de femei aflate în căutarea unui bărbat, câte dintre ele ar fi dispuse să vă aleagă pe dumneavoastră? Răspunsul este simplu: nu aveţi de unde să ştiţi. De aceea, este necesar să exploraţi şi să vă asumaţi un anumit risc.

Eu vă pot oferi un răspuns: femeia cea mai potrivită pentru dumneavoastră este femeia pe care o iubiţi aşa cum este, pe care nu veţi încerca să o schimbaţi în nici un fel. Aceasta este femeia potrivită pentru dumneavoastră. Dacă găsiţi o asemenea femeie, iar ea vă răspunde cu aceeaşi atitudine, atunci sunteţi un om norocos.

Sunteţi bărbatul potrivit pentru ea dacă vă iubeşte exact aşa cum sunteţi şi dacă nu doreşte să vă schimbe în nici un fel. Nu femeia este responsabilă pentru dumneavoastră; ea trebuie să aibă încredere că sunteţi cel care pretindeţi că sunteţi, că proiecţia dumneavoastră exterioară este identică cu adevărul dumneavoastră interior. Trebuie să fie la fel de cinstită cu dumneavoastră şi să nu proiecteze în exterior o imagine diferită de cea reală, astfel încât să descoperiţi mai târziu că nu este cea care credeaţi iniţial că este.

Cine vă iubeşte, vă iubeşte exact aşa cum sunteţi. Dacă cineva doreşte să vă schimbe, înseamnă că nu sunteţi persoana pe care o doreşte. Atunci, de ce ar mai rămâne alături de dumneavoastră?

 

Aşadar, înainte de toate trebuie să vă puneţi întrebarea dacă ştiţi exact ce fel de bărbat sau de femeie vă doriţi. Ce fel de persoană vă poate trezi inima, cine se potriveşte cu dumneavoastră exact aşa cum sunteţi, iubindu-vă implicit în felul în care sunteţi? De ce aţi căuta altceva? De ce să nu luaţi exact ceea ce vă doriţi? De ce să pretindeţi că cineva este potrivit, dacă nu este? Asta nu înseamnă că nu o iubiţi, dar aveţi de făcut o alegere, puteţi spune da sau nu, căci vă iubiţi şi pe dumneavoastră în egală măsură.

Dumneavoastră sunteţi singurul responsabil pentru alegerile dumneavoastră. Dacă acestea nu sunt bine făcute, nu trebuie să vă învinovăţiţi. Este suficient să faceţi o altă opţiune.

 

Există milioane de femei şi de bărbaţi, şi fiecare dintre ei sunt unici. Unii dintre ei se vor potrivi cu dumneavoastră, alţii nu. Îi puteţi iubi pe toţi, dar dacă doriţi să staţi zilnic alături de o persoană, este de preferat să alegeţi pe cineva cu care aveţi cât mai multe lucruri în comun. Nu este necesar ca ea să vă semene identic, dar împreună, trebuie să fiţi precum o cheie într-o broască, să vă potriviţi perfect.

Ca să reuşiţi, este necesar să fiţi cinstit cu dumneavoastră înşivă, dar şi cu cei din jur. Nu proiectaţi în exterior decât ceea ce simţiţi că sunteţi cu adevărat şi nu pretindeţi că sunteţi ceea ce nu sunteţi.

 

Dacă îi spui unei alte persoane că o iubeşti, iar ea îţi răspunde că nu te iubeşte, este acesta un motiv să suferi? Faptul că altcineva te respinge nu reprezintă un motiv să te respingi şi tu însuţi. Chiar dacă cineva nu te iubeşte, te va iubi cu siguranţă altcineva. Există întotdeauna altcineva care să te iubească.

 

Iubirea pe care o emanaţi este singura cale prin care puteţi fi fericit. Începeţi prin a vă iubi pe sine, necondiţionat. Abandonaţi-vă în faţa acestei iubiri. Nu vă mai opuneţi vieţii. Nu vă mai respingeţi singur. Renunţaţi la toată această vinovăţie, la toate aceste acuzaţii, acceptaţi-vă aşa cum sunteţi. În acest fel, îi veţi putea accepta mai uşor şi pe ceilalţi aşa cum sunt. Aveţi tot dreptul de a iubi, de a zâmbi, de a fi fericit, de a vă împărtăşi iubirea şi de a nu vă teme să o primiţi. 

Dacă înţelegem faptul că nimeni altcineva nu ne poate face să fim fericiţi decât noi înşine, şi că această fericire este rezultatul iubirii care emană din fiinţa noastră, vom putea atinge măiestria în cea mai mare artă a toltecilor, Arta Iubirii.

 

«Toltecul este un artist al Iubirii,

Un artist al Spiritului,

Care creează în fiecare moment al vieţii sale,

În fiecare secundă, cea mai frumoasă dintre arte –

Arta de a Visa.

Viaţa nu este altceva decât un vis,

Iar dacă noi devenim artişti

Care îşi creează viaţa din Iubire,

Visul nostru poate deveni

O capodoperă.» 

 

 

Arta de a iubieste harta în care sunt înscrise puternicele învăţături ale toltecilor, născute din aceeaşi sursă esenţială a adevărului ca şi celelalte tradiţii sacre de pe glob, revelându-ne pur și simplu o manieră de viaţă, un mod de a trăi caracterizat prin fericire şi iubire. 

Am decis să fiu fericită, cu busola și harta la îndemână: https://www.edituramix.ro/inspiratie-relaxare/arta-de-a-iubi/

În curând vântul va porni să adie, îmi va flutura vesel prin păr pe tot parcursul călătoriei mele spre Iubire.

Tu, suflete, te avânți și tu înspre țărm?

 

 

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente