Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Influențele nevăzute din subteran

27/04/2018
de catre

Ai văzut vreodată copaci cu forme ciudate sau excrescențe, cu trunchiul aplecat vertiginos pe o parte și cu ramurile îndreptate spre pământ, într-un mod contorsionat? Dar ai auzit vreodată de animale care se retrag instinctiv din anumite arii, sau din contră, de altele care stau numai în locuri ce par că le atrag ca niște magneți? Ce spui de oamenii care își aleg destinații speciale de călătorie în anume zone despre care se spune ca sunt încărcate energetic? Crezi că este posibil să ne dezvoltăm intuiția, capacitățile senzoriale și să simțim dacă locul în care trăim este încărcat cu radiații nocive pentru sănătatea noastră?

Există metode și instrumente simple cu care putem descoperi și practica radiestezia – darul care sălășluiește de fapt în noi toți. Dacă și animalele practică radiestezia într-un mod instinctual, cum ar fi să ne ignorăm temporar gândirea rațională și să ne folosim intuiția din subconștient, antena corporală pentru a recepta undele radiațiilor telurice? 

ÎnManual de radiestezie”, Harald W.Tietze afirmă clar că putem să ne dezvoltăm acest talent senzitiv și să fim noi înșine radiesteziștii propriului mediu! 

 

Cunoștințe străvechi

Radiațiile telurice fac parte din mediul înconjurător natural și influențează organismele vii. Toate civilizațiile lumii le-au acceptat existența și au ținut cont de efectele lor în activitățile zilnice.

Cu toate că radiațiile sunt un factor determinant care contribuie la apariția bolilor, nu trebuie să le trecem cu vederea și efectele pozitive, acestea stimulând și activând rezervele fizice și spirituale ale omului. Strămoșii noștri obișnuiau să își ridice lăcașurile de cult în zone bogate în radiații, tradiție păstrată până în zilele noastre de către popoarele indigene.

Toate bisericile străvechi sunt construite pe linii ale radiațiilor, sub altar existând posibilitatea intersectării a două sau chiar mai multor linii. Radiațiile de frecvență înaltă au un impact și mai profund, iar pentru persoanele sensibile ele reprezintă chiar factorul declanșator al unor viziuni.

Există multe locuri pe glob pe care oamenii le vizitează deoarece se spune că ar avea puteri vindecătoare. Nu sunt doar invenții. Locurile unde se petrec aceste vindecări extraordinare sunt traversate de mai multe linii energetice telurice. Cu cât se intersectează mai multe linii, cu atât mai rapidă și mai eficientă este vindecarea. 

Ce reprezintă radiațiile telurice?

Oamenii de știință denumesc zonele cu radiații telurice negative geopatogene, cuvânt derivat din geo – „pământ” și patogen – „care cauzează boli”. De la acest termen general, pornesc, asemeni unor ramificații, multe teorii cu diverse alte denumiri, precum „radiații provocate de presiunile magmei asupra scoarței tectonice”, „radiații difuze”, „falii terestre”, „rețeaua de radiații Curry”, „câmpuri magnetice telurice”, „umbre de energie cosmică”, cea mai frecventă fiind: „radiațiile venelor de apă” (radiații emise de colectoarele geologice de ape subterane)

În momentul în care un organism viu este expus radiațiilor telurice, acesta va resimți o stare de tensiune care, pentru o perioadă scurtă, va duce la o accelerare a randamentului funcțiilor sale, însă, pe termen lung, mai cu seamă dacă expunerea are loc noaptea, în timpul somnului, va crea un efect de epuizare severă. Radiațiile telurice dereglează interacțiunea normală care se stabilește între sistemul nervos și cel hormonal. Influența pe care o au glandele, hormonii și nervii unii asupra celorlalți poate conduce, în funcție de intensitatea radiațiilor, la mutații ale celulelor corpului. 

Copacii – indicatoare și călăuze pentru radiesteziști

Plantele nu își pot alege locul în care să crească și nici nu pot evita schimbările negative care survin în mediul înconjurător.

Copacii care cresc în zone cu radiații telurice puternice, suferă, treptat, modificări în structura lemnului.

Aspectul copacilor indică modul în care sunt aliniate venele de apă subterană (denumite și raze telurice), ba chiar și direcția lor. Radiațiile forțează arborele să se dezvolte diferit față de restul exemplarelor din aceeași specie, oferindu-i o înfățișare neobișnuită. Reușita în radiestezie depinde de capacitatea de a descrifra semnalele clare oferite de natură și de a le interpreta corespunzător.  

Regnul animal

Multe animale reacționează puternic atunci când sunt în preajma venelor de apă, exact cum reacționează și oamenii. Singura diferență este că oamenii nu mai acordă importanță acestui simț, în căutările lor disperate după rațional. Urmele pașilor animalelor pe liniile radiațiilor sunt un indiciu clar al existenței liniilor energetice în natură. Animalele nu dorm peste liniile respective, ci doar se folosesc de radiații pentru a le spori energia și pentru a putea continua să se deplaseze.

Pisicile au nevoie de radiații

Arhicunoscuta diferență între felul de a fi al câinelui și cel al pisicii se aplică și în cazul comportamentului fiecăruia față de radiațiile telurice. Pisicile preferă zonele radiate atât pentru a-și satisface nevoia de căldură, cât și pentru a se odihni. În momentul în care o pisică evită o cameră la fel de bine încălzită ca și celelate din locuință, motivul este negreșit lipsa radiațiilor telurice. 

Radiațiile telurice – punctul de declanșare a bolilor

Radiesteziști renumiți și cercetători din domeniul radiației telurice admit legătura care există între diverse afecțiuni și zonele geopatogene. În mod cert, în prezența radiațiilor negative crește dispoziția fiecărei persoane de a manifesta o anumită boală.

Radiațiile telurice declanșează o boală, o mențin în același stadiu vreme îndelungată sau îi amplifică simptomele. Corpul uman are capacitatea, până la un anumit punct, de a neutraliza efectele negative ale radiațiilor, dar este doar o chestiune de timp până ca organul cel mai slăbit să cedeze. Procesul este accelerat de construcția genetică a fiecărui individ și de alți factori negativi interni sau externi.

Multe dintre stările noastre de sănătate sunt influențate în mod direct de către radiații, în această categorie intrând afecțiuni precum: crampele, depresia, insomnia, enurezisul, astmul, dureri în locurile vulnerabile ale corpului. Ceea ce îngrijorează, însă, și mai mult sunt afecțiunile care se pot transforma în maladii permanente, cum ar fi cancerul. În momentul de față există dovezi considerabile care atestă legătura directă dintre radiațiile geopatogene și cancer.  

Există modalități de protecție împotriva radiațiilor telurice?

Cea mai eficientă metodă de protecție împotriva radiațiilor telurice constă în evitarea lor totală. Din varii motive, însă, câteodată este imposibil să facem acest lucru. De aceea, este necesar să găsim alte metode optime de protecție, chiar dacă eficiența lor este temporară.

Remedii naturiste provenite de la ierburi radiate

Zonele de luminiș din păduri sunt rezultatul unor linii de radiații care se intersectează în locul respectiv. În asemenea zone, plantele care sunt imune la radiații, sau cele care preferă astfel de fenomene, au o dezvoltare mult mai armonioasă. În această situație este socul.

Acest arbore se dezvoltă foarte bine în zone radiate și este tratamentul ideal pentru afecțiunile atribuite radiațiilor telurice. În cazul astmului, bronșitei și reumatismului vinul de soc face adevărate minuni. 

Practica vindecării cu ajutorul plantelor este veche de când lumea.

Protecția naturală – Sânziana galbenă (Gallium verum)

Sânziana galbenă are neobișnuita capacitate de a absorbi radiațiile telurice și de a oferi protecție împotriva efectelor acestora.  

Apelați la radiestezie pentru a vă redobândi sănătatea

Toți ne naștem cu capacitatea de a ne folosi intuiția și de a apela la radiestezie pentru a ne menține sau redobândi sănătatea. Totuși, abilitatea de a utiliza acest simț și de a cultiva minunatul dar cu care suntem înzestrați este adesea înăbușită de educația modernă și de gândirea rațională.

Modalitatea prin care putem experimenta minunatele daruri ale radiesteziei, fericirii, religiei, iubirii sau vindecării miraculoase este să le acceptăm pur și simplu, fără să mai încercăm să le analizăm și să găsim logica din spatele eficacității lor. 

„Instrumentul cel mai eficient” este pur și simplu spiritul încrezător

Dacă cineva se simte mai încrezător atunci când apelează la un pendul de cristal, la o vergea aurită sau la oricare alt instrument, înseamnă că respectiva ustensilă chiar este cea mai eficientă dintre toate.  

Întrebuințarea vergelei pentru sondare

Atât vergeaua confecționată din ramură de salcie, cât și cea din metal cu vârf răsucit (ambele în formă de V sau Y, denumite și „vergele bifurcate”), trebuie să fie utilizate cu vârful ușor înclinat în sus, iar capetele celor 2 bifurcații să fie ținute în palme, dosul palmelor fiind îndreptat spre pământ. În momentul în care radiestezistul trece pe deasupra liniilor radiațiilor, vergeaua se apleacă vertiginos.

De fiecare dată când radiestezistul trece pe deasupra unei vene de apă, vergeaua se va mișca. La început, senzația interioară poate fi nesemnificativă, abia sesizabilă, dar, pe parcurs, cu multă răbdare și exercițiu, capacitățile sale extrasenzoriale se vor amplifica. Prezența venelor de apă poate fi resimțită la nivelul brațelor, palmelor, în zona cicatricilor sau la nivelul încheieturilor. În curând, persoana respectivă nu va mai avea nevoie să urmărească mișcările vergelei, pur și simplu va simți că a găsit ceea ce căuta, exact așa cum resimte senzația de rece la contactul cu un cub de gheață sau fierbințeala aburilor unei farfurii cu mâncare. Pe măsură ce exersează, sensibilitatea sa va deveni tot mai fină și, astfel, va depăși stadiul în care doar bănuiește că există radiație telurică. În această fază a evoluției sale, el va ști cu certitudine că ea există.

 

De mii de ani, efectele nocive ale razelor telurice asupra florei, faunei și omului sunt observate și înțelese de multe culturi ale lumii. Toate aceste informații și constatări sunt oferite publicului larg și de către Harald Tietze.

Tietze dorește ca oamenii să conștientizeze influența pe care o au razele telurice în amplificarea anumitor boli, precum cancerul, astmul, artrita sau reumatismul. Desigur, mai există și nenumărați agenți poluanți nocivi, de natură electrică, magnetică, radioactivă, chimică (vopseluri), care se „adăpostesc” în locuințele moderne.

În concluzie, pentru a ne redobândi sănătatea și pentru a ne-o menține ulterior, este esențial să descoperim sursele de radiații nocive, să le eliminăm sau, dacă acest lucru nu este posibil, cel puțin să învățăm să ne ferim de ele, și astfel, să trăim într-un mediu sigur și sănătos. 

 

https://www.edituramix.ro/sanatate-naturism/manual-de-radiestezie/

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente