Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

10 instructiuni pentru Vindecarea cu Apa

13/03/2019
de catre
 
 
Ai auzit și tu de vindecarea cu apă, cea mai ieftină formă de terapie?
Se pare că unii au o problemă cu ea.
 
Știi care e problema la vindecarea cu apă?

Terapia cu apă este gratuită pentru toată lumea, iar aceasta este problema ei cea mai mare. De aceea este secretul cel mai bine păstrat din medicină. Nimeni nu face reclamă terapiei cu apă deoarece publicitatea costă mulţi bani şi nu există niciun produs de vândut care să acopere aceste cos­turi. Oamenii dau drumul la robinet şi de acolo vine cel mai puternic medicament - gratis, fără reţetă medicală şi fără efecte adverse. Canalele media / tv nu sunt interesate de ceva care este gratuit.


Despre beneficiile terapiei cu apă
Metode străvechi de vindecare au fost lăsate în umbră în ultimele decenii de către medicina modernă şi de către chimioterapie. Odată cu înţelegerea crescândă a faptului că medicina modernă poate avea efecte adverse, terapiile naturale au început să intre în atenţie
din nou.
 
Beneficiile hidroterapiei în menţinerea sănătăţii au fost cunoscute de-a lungul timpului. Cea mai veche atestare a hidroterapiei are o vechime de 4000 de ani şi se găseşte în manuscrisele din Mesopotamia. În Grecia antică şi în Imperiul Roman, se folosea apa pentru tratamentul tuturor bolilor. În vremuri moderne, cea mai cunoscută personalitate în dome­niului hidroterapiei este Kneipp, denumit „pastorul apei”.

 
Ce boli poate vindeca apa
Puterea vindecătoare a apei vine din faptul că apa este un foarte bun agent de încălzire şi răcire, iar aceste temperature pot fi transferate sistemului nervos prin piele. Bolile pot fi influenţate pozitiv de către tratamentele cu apă, întrucât lucrează asupra sistemului nervos, circulaţiei, digestiei şi, de asemenea, asupra sufletului.
 
Tratamentele Kneipp sunt aplicate cu scopul de a întări sistemul imunitar, iar acest lucru se întâmplă deoarece ele­mente dăunătoare sunt îndepărtate din corp şi bacteriile sunt ţinute la distanţă.
 
Bolile reumatice, ca şi cele de inimă şi tensiune, se vor ameliora odată cu îmbunătăţirea digestiei, metabolismului şi circulaţiei. Tratamentele Kneipp îi ajută pe oameni la regla­rea temperaturii corpului, ceea ce e foarte important mai ales pentru persoanele în vârstă. Ele pot fi folosite şi în cazul boli­lor psihosomatice şi tulburărilor nervoase.
 
Diverse cure cu apă sunt aplicate pe de-o parte în scop răcoritor, iar pe de altă parte în scop relaxant. Una dintre cele mai semnificative întrebuinţări ale apei este baia (unele cu plante, sau doar introducându-se o mână sau un picior în apă, unde temperatura este crescută într-un interval de 15-30 de minute până la 30°C-40°C (86F-104F). Există aproxima­tiv 160 de tipuri de terapii Kneipp care tratează anumite boli şi, în acelaşi timp, îmbunătăţesc starea generală de sănătate.
 
 
Despre Sebastian Kneipp
Sebastian Kneipp s-a născut în anul 1821 ca fiu al unui ţesător sărac. S-a îmbolnăvit de tuberculoză (boală fatală în acele timpuri) în timp ce studia pentru a deveni preot. Ca şi alţi vindecători, Kneipp a conceput remediul tratându-se singur. În munca sa de preot, el se confrunta frecvent cu sufe­rinţa fizică şi psihică a enoriaşilor săi, iar această experienţă a fost hotărâtoare pentru viitorul său ca vindecător.
 
Curele de apă
Kneipp şi-a bazat tratamentele pe observaţii şi experienţa proprie. El s-a scăldat în râurile limpezi din Bavaria natală şi a devenit o personalitate marcantă în ţările germanofone din Europa, în ştiinţa terapiei cu apă şi în studii botanice.
 
Tratamentele Kneipp cu apă pot fi efectuate zilnic cu scopul de a întări sistemul imunitar şi de a obţine o condiţie fizică bună, precum şi pentru a trata boli cum ar fi primele semne ale banalei răceli.
 
Efectele pozitive ale curelor cu apă
Curele de apă ajută circulaţia sângelui şi inima. Ele au un efect calmant reducând în acest fel urmările negative ale stresului, care sunt atât de frecvente în zilele noastre. Apa scade încărcătura electrică a corpului. Multe boli uşoare pot fi eliminate de curele cu apă astfel încât medicamentele nu mai sunt necesare.
 
Efectele negative ale curelor cu apă
Oriunde există un efect pozitiv există şi reversul acestuia. Curele de apă pot avea efecte negative dacă nu sunt efec­tuate în mod corect, iar oamenii nu ar trebui să le subes­timeze (acestea sunt menţionate la sfârşitul fiecărei aplicaţii prezentate). Nu apa în sine, ci temperatura este aceea care stimulează pielea şi este apoi transferată prin sânge şi nervi la organe. Stimulentul este mai puternic când este o diferenţă mai mare de temperatură între corp (piele) şi apă.

Instrucţiuni pentru vindecarea cu apă

1. Nu aplicaţi apă rece pe un corp rece sau îngheţat. Dacă corpul este rece, încălziţi-l mai întâi cu exerciţii uşoare, cum ar fi gimnastică sau plimbare. Dacă nu este atinsă o temperatură acceptabilă, se recomandă duşurile alternative. Un alt mod de a creşte temperatura este perierea corpului cu o perie uscată sau, dacă este cazul, sauna. În cazul în care corpul este rece în permanenţă, ar trebui consultat un doctor care ştie să aplice tratamentele cu apă.

2. Corpul ar trebui să îşi recapete căldura în 15 sau 20 de minute după o aplicaţie cu apă rece. Rămâneţi activi în acest interval.
 
3. Se recomandă odihna într-o poziţie orizontală timp de 30 de minute dacă o baie (totală sau parţială) la temperaturi crescute progresiv nu este urmată de o aplicaţie cu apă rece.

4. Nu vorbiţi când sunteţi în aşternut sau sub comprese. Staţi liniştiţi şi nu lăsaţi alte persoane, radioul sau casetofonul să vă deranjeze.
 
5. Aplicaţiile cu apă nu ar trebui efectuate pe un stomac complet gol sau imediat după mese. Aşteptaţi cel puţin o jumătate de oră după o masă. Excepţie fac aplicaţiile prin care se urmărește stimularea digestiei, cum ar fi compresele stomacale.

6. Aşteptaţi două până la patru ore între aplicaţiile cu apă.

7. Nu ştergeţi sau masaţi corpul după o aplicaţie cu apă, deoarece s-ar putea influenţa negativ efectul benefic al tratamentului. Uscaţi, fără să ştergeţi, doar părţile corpului care sunt în contact cu aerul. Înlăturaţi cu mâinile apa de pe restul corpului şi acoperiţi-vă imediat cu haine.
 
8. Nu staţi în curent!
 
9. Femeile ar trebui să facă aplicaţii doar pe partea superioară a corpului atunci când se află la menstruaţie.
 
10. În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, vă rog să nu fumaţi înainte sau după o aplicaţie de apă, deoarece aceasta ar putea anula efectul pozitiv al tratamentului.
 
Temperaturi ale apei:
Apă rece: 8-10°C
Apă potrivită: 10-20°C
Apă caldă: 35-37°C
Apă fierbinte: peste 37°C
 
Terapia cu apă e pentru om precum sunt razele de soare pentru plante și flori. E o carte ce ar trebui citită și pusă în practică de orice persoană care vrea să fie sănătoasă și să ducă o viață lungă.  Cu doar 25 de lei (costul cărții) poți economisi milioane de lei pe care i-ai da altfel pe medicamente și vizite medicale.
 
 
 
În cartea Terapia cu Apă vei găsi detalii specifice și instrucțiuni pas cu pas despre cum te poți vindeca cu apă prin diferite cure, cum ar fi: băutul apei, mersul în apă, spălatul, băile (cu apă minerală, cu aburi, cu săruri, cu plante sau kefir), duşu­rile, compresele, expunerea la aburi şi, de asemenea, zăpada. Plus diferite metode de purificare, revitalizare și alcalinizare a apei.
 
 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente