Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

10 indicii ale Orgoliului Spiritual

24/04/2019
de catre

Un Căutător sincer și devotat al Adevărului știe foarte bine că cea mai evidentă și, paradoxal, cea mai subtilă capcană care îl poate îndepărta pe Adept de experimentarea naturii sale divine este Orgoliul Mistic. E o trăsătură foarte ușor de remarcat la ceilalți, însă foarte subtilă când vine vorba de propriul nostru comportament. În general, pentru ceea ce fac, simt, spun și gândesc ceilalți  avem mereu o etichetă sau o judecată de valoare, dacă nu verbal, măcar mental, iar pentru ceea ce facem, simțim, spunem și gândim noi înșine, avem întotdeauna o justificare. Trist, dar de cele mai multe ori e adevărat, nu-i așa?


Cele 10 indicii prezentate mai jos sunt extrase din cartea „Cum să fii Ultraspiritual” de JP Sears și reprezintă mai puțin de 1% din conținutul cărții  în care sunt revelate, pe un ton plin de umor, cu diferite nuanțe de sarcasm sau ironie, excesele, devierile de comportament și subtilitatea capcanelor în care poate să cadă aspirantul la spiritualitate.


Avertisment: te rog să citești acest articol cu discernământ. În calitate de cititor te poți regăsi  în unul sau mai multe dintre indiciile prezentate. Dacă se întâmplă asta, atunci e important să ne aducem aminte că nu e necesar să ne lăsăm purtați într-o furtună de valurile autocompătimirii, ale autocondamnării sau victimizării, ci că aceste indicii au rolul să ne trezească din somnul conștiinței și să ne ajute să ne autoevaluăm într-un mod corect și cât mai obiectiv cu putință, astfel încât să înțelegem unde suntem și ce avem de corectat în continuare, pe măsură ce avansăm pe drumul cunoașterii de sine.



Fiecare strop de înțelepciune cosmică pe care îl veți sorbi în capitolele cărții „Cum să fii Ultraspiritual”   vă va înarma cu proiectile spirituale de mare putere, în lupta pentru cucerirea păcii spirituale și a unui statut spiritual superior, conducându-vă la victorie prin tacticile spiritualității competitive. Iată, pentru început, o scurtă listă a trucurilor spiritualității competitive, pe care le puteți folosi ca muniție în vederea cuceririi unui statut spiritual superior:
 

  1. Folosiți cuantificările ori de câte ori aveți ocazia

Iată aici un mic truc care s-ar putea să te ajute: folosește cuantificările ori de câte ori ai ocazia. De exemplu: „Eu practic yoga două ore în fiecare zi.” „Sunt pe cale de douăzeci de ani.” „Am acasă șaptezeci și nouă de cristaluri”, și așa mai departe. Cuantificările încurajează/ manipulează mintea competitorului să se compare cu tine. Aplicată cum trebuie, această metodă îngroapă competitorul până la gât în mlaștina cunoașterii din interior, cum spune Buddha, a faptului că tu ești, spiritual vorbind, mai bun decât el. Aviz important: dacă încercați să cuantificați ceea ce nu poate fi cuantificat, încercați să găsiți termeni de comparație nesemnificativi sau să folosiți unități de măsură vagi: „Sunt foarte intuitiv.” „Simt atât de multă iubire.” „Am o vibrație atât de înaltă.”
 

  1. Difuzați citate cu caracter contemplativ pe rețelele de socializare

Notați că termenul „statut social” folosit pe aceste rețele este doar o altă denumire a „statutului spiritual”. Folosiți-vă ca de o pârghie de citatele postate de alții, mai deștepți decât voi. Pentru rezultate optime, ștergeți numele acestora înainte de a prelua pe conturile voastre citatele postate de ei.
 

  1. Mențineți contactul vizual

A trecut mult timp de când cel mai bun era cel care învingea într-un duel cu pistolul, în plină zi. În jocul spiritual din zilele noastre, învingătorul este cel care își țintuiește adversarul cu privirea, până reușește să-l intimideze.
 

  1. Folosiți uleiuri volatile

Potrivit unor străvechi tradiții spirituale, cu cât mirosul tău se apropie mai mult de cel al unei flori cu parfum înecăcios, cu atât ești mai spiritual. Mai mult înseamnă întotdeauna mai bine când e vorba de aplicarea uleiurilor volatile. Bonus: folosiți uleiuri volatile pentru tratarea bolilor comune, în loc de medicamente care, de fapt, dau rezultate.
 

  1. Vorbiți exagerat de încet sau cu o voce fandosită

Leul, cu răgetul lui profund, este regele junglei. Spiritualistul, cu felul lui șoptit de a vorbi, este regele junglei spirituale.
 

  1. Postați selfie-uri cu voi fiind spirituali

Nu vă pierdeți timpul postând poze cu salata de rucola, cu copiii sau cu alte lucruri care nu contează. Cine postează cele mai multe selfie-uri câștigă cea mai multă admirație. Ce vă face să păreți spirituali într-un selfie? Răspunsul la această întrebare nu vine de la voi. Vine de la felul cum vă văd alții în selfie-ul pe care tocmai l-ați postat, ceea ce înseamnă că vine din felul cum îi manipulați pe ceilalți să vă vadă în acel selfie – iar asta, dragii mei, depinde de voi.

  1. Schimbați-vă numele

Rama, Shakti, Bodhi, Celesta sau Trinity sunt alegeri foarte bune. Optați pentru un brand sanscrit moale ca mătasea (nu cu foarte multe cuvinte sanscrite) și veți fi persoane extrem de speciale și iubitoare. Dacă numele voastre îi informează pe ceilalți cât de evoluați sunteți, nu mai trebuie să vă osteniți voi înșivă să-i convingeți că sunteți chiar atât de evoluați. Este ca un venit pasiv care vă intră în contul spiritual. Aviz important: sub nicio formă nu răspundeți la întrebarea cum ați dobândit acel nume unic. Nu e nimic mai rău decât să mărturisiți că vi l-ați dat voi singuri.

  1. Găsiți-le altora defecte

Ochiul vostru sensibil, plin de grijă pentru ceilalți, este o însușire neprețuită. Dacă se întâmplă ca cineva să nu fie atent, observați numaidecât cum se pierde fără să-și dea seama în condiția sa umană. Este genul de situație de care puteți profita pentru a face inventarul defectelor acelei persoane. Prin comparație, voi păreți mai înalți.
 

  1. Duceți-vă într-un așezământ spiritual și afișați prețul șederii: 10.000 de dolari

Dacă nici această formă de cuantificare nu merge, atunci nu merge nimic. Cu siguranță, 10% din prețul foarte mare al șederii într-un așezământ spiritual este pentru șederea în acel așezământ. Restul este pentru cei care află cât costă șederea în acel așezământ.
 

  1. Încheiați-vă email-urile cu formula „În Iubire și Lumină”

În loc să vă adresați oamenilor ca și când aceștia ar fi înzestrați cu inteligență, încercați să folosiți termeni spirituali abstracți, care nu transmit nicio informație utilă. Destinatarul email-ului va fi etern recunoscător pentru toată „iubirea și lumina” care se va revărsa asupra lui întreaga zi, datorită felului cum v-ați semnat email-ul. Și mai important, își va aminti de superioritatea voastră spirituală, pe care ați afirmat-o subtil utilizând acel timbru al supremației.

 


Cum să fii Ultraspiritual e o adevărată comoară, zic eu, pentru cel dispus să se privească pe sine cu maximă sinceritate. Deși în carte sunt subliniate „tone” de defecte, frumusețea și valoarea cărții constă tocmai în modul inteligent și terapeutic prin care autorul ne inspiră, ca un adevărat magician, să le observăm, înțelegem și depășim: râzând de noi înșine, râzând de propriile defecte. O carte ce într-adevăr merită citită de orice Căutător Sincer.

Comandă  cartea cu un singur click aici.

 


Cu prietenie,
Marcus Gergely

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente