Într-o societate tot mai conectată la tehnologie, câștiguri materiale, poziție și putere, ești prins în nebunia cotidiană. Tu și restul oamenilor de pe planetă. ☺
DETAȘEAZĂ-TE!
Ești atât de focusat pe țelurile setate, încât simpla lectură a unei cărți care îți prezintă o alternativă la stilul de viață pe care îl adopți în prezent ți se poate părea inutilă. Toți ne-am aflat în acest punct într-un moment sau altul. Dar, dacă chiar o asemenea carte îți poate elibera mintea, spiritul și fizicul așa cum nu ți-ai imaginat vreodată? Să știi că este ok să te detașezi uneori de societate și să faci altfel lucrurile, să accepți alte idei, să încerci o altă cale.
Nu îți voi spune să fii de acord cu tot ceea ce vei citi. Fiecare om este diferit și procesează informațiile așa cum consideră de cuviință, dar ”Dorință, pasiune, spiritualitate” chiar te determină să privești diferit unele aspecte ale vieții. Într-un sens bun. Te poate ajuta să ai o nouă perspectivă asupra propriei persoane. Da, pune mult accent pe diferite practici spirituale la care poți fi reticent, însă dacă găsești răbdarea și capacitatea de a privi ”printre rânduri”, vei descoperi o lectură cu adevărat fascinantă care te poartă, fără să îți dai seama, într-o călătorie de reflecție asupra propriilor trăiri și sentimente.
CITEȘTE! FĂ-O PENTRU TINE!
În zilele noastre, rețelele sociale sunt pline de ”resurse” la care poți apela când nu mai ești capabil să fii fericit, împlinit, pe plan personal ori profesional. Poate ai și încercat deja unele sfaturi, soluții. Însă, fără rezultat. Nu din cauza lor, ci pur și simplu pentru că, în cazul tău, nu au funcționat.
Știi de ce merită să citești o carte de acest gen? Pentru că nu îți spune ce să faci, ci mai mult te lasă să tragi propriile concluzii pe care, ulterior, să le pui în practică. Un așa-numit plan personalizat care să se plieze perfect pe stilul tău de viață. Un plan creat de tine, pentru tine. Prin lectură. Acum, stai puțin și gândește-te cam cât de tare este asta? ☺ O carte prin care îți dai seama, de fapt, că motivația supremă vine din interiorul tău!
Autorul evidențiază legăturile puternice și profunde dintre dorință, simţuri, pasiune și spiritualitate, astfel încât să îți ofere capacitatea de a-ți regăsi, pe cont propriu, libertatea, fericirea, dragostea și plenitudinea, fără a te simți îngrădit de normele sociale. Mai simplu spus, îți pune la dispoziție, prin cuvinte, ”armele” de care ai nevoie pentru a te accepta în totalitate. Fizic, mental, spiritual. În fiecare zi.
OFERĂ-ȚI TIMP!
Ce se întâmplă dacă, la început, nu rezonezi cu ceea ce citești? Absolut nimic! De ce? Pentru că este nevoie de timp și răbdare să te redescoperi, tu ca om, să dai atenție și unei simple respirații, să te accepți la un nivel mult mai profund decât îți este confortabil.
Știu, din propria experiență, că tind să închid o carte care nu pare pentru mine. Dar totuși, înainte de a o face, mai citesc câteva pagini. Încearcă. Ai să fii surprins de cât de repede te poate ”prinde” lectura în acel minut în plus de răbdare. ☺
”Dorință, pasiune, spiritualitate” poate părea, la prima vedere, o înșiruire de concepte ”too out of the box”, însă obiectivul final este acela de a te ajuta să obții, prin propriile puteri, armonia dintre spirit, minte și trup! Este genul de carte peste care poți trece ușor cu vederea prima dată. Probabil mintea te va ”bate la cap” cu gânduri precum ”încă o lucrare despre spiritualitate și alte lucruri pe care, în realitatea mea ocupată, nu le pot pune în practică” sau ”sunt doar teorii inspirate de tot felul de oameni visători care nu au altceva mai bun de făcut” ș.a.
Totuși, adevărul este puțin diferit. Mărturie stau oamenii (ca tine și ca mine) pe care o astfel de lectură chiar i-a ajutat să își schimbe viața, dinamica, modul de a se percepe ca ființe umane, totul. Nu ești neapărat tipul ”open mind”? Ghici ce? Nici acei oameni nu erau probabil, la început. Însă, cuvântul scris are un impact extraordinar asupra noastră. Are puterea de a ne face să râdem, să plângem, să medităm, să facem lucruri noi, să ne înțelegem mai ușor, să ne deconectăm de la regulile societății, să fim doar noi cu…noi. Așadar, încearcă. Citește-o! Nu ai nimic de pierdut. Dacă ai de câștigat? ☺
EU SUNT!
Nu la întâmplare am ales aceste două cuvinte din ”Dorință, pasiune, spiritualitate”. Pentru că absolut tot conținutul cărții se rezumă la asta. În momentul în care ajungi la final și o închizi, să fii convins că ești! Ești putere, ești dorință, ești pasiune, ești suferință, ești frică, dar și curaj, ești armonie. Ești totul, într-o societate care, uneori, este nimic.
(Ioana Georgiana Nistor)
Afla mai multe despre cartea Dorinta, pasiune, spiritualitate.
Om drag, cum ar fi să ne simțim veșnic tineri, să ne uităm în oglindă și să nu vedem deloc semnele timpului marcate pe chipul nostru? Cât de optimiști am fi să știm că în viața noastră vor mai veni zeci de primăveri?
Dragă Femeie, cum ar fi să vezi că fața și trupul tău își păstrează luminozitatea, sănătatea și vitalitatea? Să nu vezi decât liniile fine, frumos expresive, dar nici o brazdă adâncită?
Drag Bărbat, cum ar fi să îți curgă în vene doar energie vie, sevă proaspătă? Să știi că poți să fii mândru de realizările tale dintr-o viață prelungită și cât mai împlinită?
Astăzi țin în mână o carte-proaspătă. Miroase a nou, miroase a aer curat – căci abia a văzut lumina tiparului. A sosit în editură... aducându-mi, aducându-ți... un iz de cunoştințe atemporale, scântei divine transmise peste timp de Bhagavan Sri Ramana Maharshi. Nu o pot lăsa din mână, căci mă simt ca și cum mi-ar vorbi un prieten de demult care îmi cunoaște toate colțurile minții și îmi toarnă în suflet o poveste cu pilde și fapte de viață, prin vocea unuia dintre discipolii săi cei mai dedicați – Sadhu Arunachala.
Povestea este a omului Alan W.Chadwick, cel care a trecut prin ororile primului război mondial din postura de maior al armatei britanice, a căutat răspunsuri și a avut șansa să găsească pur și simplu într-o carte "imboldul călăuzitor" ce îl va determina să tranziteze jumătate de glob și să-și trăiască călătoria spirituală, alături de maestrul său, Ramana Maharshi.
Amintirile vii sunt ale lui Sadhu Arunachala, cel care, a lăsat în urmă tot trecutul și, o dată ajuns în locul ce îl chema și îl aștepta totodată - în Ashramul situat la poalele Colinei Arunachala, și-a trăit restul vieții în preajma luminii lui Bhagavan.
Universul este etern sau efemer, intangibil sau analizabil? Universul înseamnă Dumnezeu, Sine Divin sau civilizații extraterestre, fizică cuantică? Geneza = Începutul sau Big-Bang = Manifestarea?
Întrebările existențiale, veșnica problematică a omenirii. Această nesiguranță a noastră, a tuturor, în periplul nostru pe aceasta planetă, pe acest plan materializat în care ne desfașurăm viețile. Nesiguranța este comună până într-un punct al vieții, când unii alegem definitiv prima cale, Calea Liniștii, iar alții alegem Calea Luptei.
Calea Liniștii înseamnă înțelegere, pace, acceptare, abandon în fața Universului, Iubire în Sine, Iubire atotcuprinzătoare și eternă.
Calea Luptei înseamnă continuarea întrebărilor, a dubiilor, a conflictelor interioare, a nefericirii, a neîncrederii în ordinea universală.
Dacă toate câte sunt cuprinse în Univers sunt elemente reflectabile în noi înșine, în interiorul nostru, acceptăm că ambele căi ne sunt necesare și că se întrepătrund spre a înțelege Scopul final, IUBIREA?
Timp de mulți ani am lucrat în îngrijiri paleative. Pacienții mei au fost cei care au plecat acasă să moară. Am fost cu ei pentru ultimele trei până la douăsprezece săptămâni din viața lor.
Când au fost întrebați despre ce regretă sau ce ar face diferit, teme comune au apărut din nou și din nou.
Aici sunt cele mai frecvente cinci:
1. Mi-aș fi dorit să fi avut curajul de a trăi o viață pentru mine, nu o viața pe care alții o așteptau de la mine.
Când oamenii își dau seamă că viața lor este aproape terminată și privesc înapoi cu luciditate peste ea, este ușor să vadă cât de multe vise au rămas neîmplinite. Cei mai mulți oameni au trebuit să moară știind că aceasta s-a datorat alegerilor pe care le-au făcut, sau nu.
Din momentul în care iți pierzi sănătatea, este prea târziu. Sănătatea aduce o libertate pe care foarte puțini o conștientizează, până când nu o mai au.
1. Masa critică
O nouă trezire spirituală are loc în acest moment în civilizația umană, generată de o masă critică de indivizi care consideră că viața lor este un proces de evoluție spirituală, o călătorie în care suntem mânați înainte cu ajutorul unor coincidențe misterioase.
2. Prelungirea prezentului
Această trezire este sinonimă cu crearea unei noi viziuni asupra lumii, una completă, care tinde să înlocuiască preocuparea veche de 500 de ani pentru supraviețuirea seculară și pentru confort. Deși dezvoltarea tehnologiei a reprezentat un pas important în evoluția umanității, trezirea noastră față de coincidențele care se petrec în viața curentă ne ajută să ne deschidem față de adevăratul scop al vieții umane pe această planetă și față de natură reală a universului nostru.
Iată care este codul de conduită propus de înțelepciunea toltecă:
1. Fiți impecabili în tot ceea ce spuneți.
2. Nu luați nimic la modul personal.
3. Nu faceți presupuneri inutile.
4. Faceți întotdeauna tot ce vă stă în putere.
5. Fiți sceptici dar învățați să ascultați.
Citește atent și rar afirmațiile de mai jos, cu voce tare:
Ziua de azi este cea mai bună pentru a începe să-mi folosesc subconștientul cu maximum de eficiență.
Mă simt din ce în ce mai bine din toate punctele de vedere!
Mă simt în largul meu, indiferent de activitatea benefică pe care o desfășor.
Simt cum îmi pot canaliza energia spre orice activitate benefică pe care doresc să o fac.
Voința mea este din ce în ce mai puternică.
A iubi înseamnă a te naște.
Nu poți înfrumuseța un templu dacă îl reclădești și îl reclădești mereu.
Dacă muncim numai pentru bunurile materiale, ne clădim singuri temnița.
Nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul este invizibil pentru ochi.
Copiii au o cu totul altă percepție asupra vieții, una mai puțin complicată și de multe ori mai normală.
Nuditatea:
O mamă se plimba cu mașina împreună cu cei trei copii mici într-o după-amiază toridă de vara, când o femeie dintr-o decapotabilă s-a ridicat din scaun și a început să le facă semne cu mâna. Femeia era total goală. În timp ce mama își revenea din șoc și se gândea să le spună repede copiilor să nu se uite, fetiță de cinci ani i-a spus inocent:
"Mami. Femeia aia nu poartă centură de siguranță!"
Un băiețel s-a pierdut pe culoarele unei săli de gimnastică și a nimerit la cabinele femeilor. Acestea au început să țipe, să înșface prosoape să se acopere și să fugă în toate părțile ca să se ascundă. Băiețelul le-a privit uimit după care a întrebat senin: "Ce s-a întâmplat? N-ați mai văzut un băiețel în viață voastră?"
Se spune că în toate zilele trebuie să mâncăm un măr pentru fier și o banană pentru potasiu. De asemenea o portocală pentru vitamina C, o jumătate de pepene galben pentru a îmbunătăți digestia și o cană de ceai verde, fără zahăr, pentru a preveni diabetul! În toate zilele trebuie să bei doi litri de apă (și apoi să aștepți dublul timpului pe care ți l-a luat ca să le bei). În toate zilele trebuie să mănânci iaurt, pentru a avea "L. Cassei Defensis", care nu știe nimeni ce este, dar se pare că, dacă nu bei un iaurt și jumătate în fiecare zi, începi să vezi lumea cam tulbure.
În fiecare zi trebuie să iei o aspirină, pentru a preveni infarctul, și un pahar de vin negru, pentru același lucru. Și altul de vin alb, pentru sistemul nervos. Și unul de bere, pe care deja nu-mi mai amintesc pentru ce era. Dacă le bei pe toate împreună, chiar și dacă faci o congestie, nu te mai preocupă subiectul și probabil nici nu te mai interesează.