Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Viața ta. La un alt nivel.

07/11/2014
de catre Netsiter netsiter
Lasa-te inspirat


Într-o societate tot mai conectată la tehnologie, câștiguri materiale, poziție și putere, ești prins în nebunia cotidiană. Tu și restul oamenilor de pe planetă.

 

DETAȘEAZĂ-TE!

Ești atât de focusat pe țelurile setate, încât simpla lectură a unei cărți care îți prezintă o alternativă la stilul de viață pe care îl adopți în prezent ți se poate părea inutilă. Toți ne-am aflat în acest punct într-un moment sau altul. Dar, dacă chiar o asemenea carte îți poate elibera mintea, spiritul și fizicul așa cum nu ți-ai imaginat vreodată? Să știi că este ok să te detașezi uneori de societate și să faci altfel lucrurile, să accepți alte idei, să încerci o altă cale.

Nu îți voi spune să fii de acord cu tot ceea ce vei citi. Fiecare om este diferit și procesează informațiile așa cum consideră de cuviință, dar ”Dorință, pasiune, spiritualitate” chiar te determină să privești diferit unele aspecte ale vieții. Într-un sens bun. Te poate ajuta să ai o nouă perspectivă asupra propriei persoane. Da, pune mult accent pe diferite practici spirituale la care poți fi reticent, însă dacă găsești răbdarea și capacitatea de a privi ”printre rânduri”, vei descoperi o lectură cu adevărat fascinantă care te poartă, fără să îți dai seama, într-o călătorie de reflecție asupra propriilor trăiri și sentimente.



CITEȘTE! FĂ-O PENTRU TINE!

În zilele noastre, rețelele sociale sunt pline de ”resurse” la care poți apela când nu mai ești capabil să fii fericit, împlinit, pe plan personal ori profesional. Poate ai și încercat deja unele sfaturi, soluții. Însă, fără rezultat. Nu din cauza lor, ci pur și simplu pentru că, în cazul tău, nu au funcționat.

Știi de ce merită să citești o carte de acest gen? Pentru că nu îți spune ce să faci, ci mai mult te lasă să tragi propriile concluzii pe care, ulterior, să le pui în practică. Un așa-numit plan personalizat care să se plieze perfect pe stilul tău de viață. Un plan creat de tine, pentru tine. Prin lectură. Acum, stai puțin și gândește-te cam cât de tare este asta? O carte prin care îți dai seama, de fapt, că motivația supremă vine din interiorul tău!

Autorul evidențiază legăturile puternice și profunde dintre dorință, simţuri, pasiune și spiritualitate, astfel încât să îți ofere capacitatea de a-ți regăsi, pe cont propriu, libertatea, fericirea, dragostea și plenitudinea, fără a te simți îngrădit de normele sociale. Mai simplu spus, îți pune la dispoziție, prin cuvinte, ”armele” de care ai nevoie pentru a te accepta în totalitate. Fizic, mental, spiritual. În fiecare zi.

 

OFERĂ-ȚI TIMP!

Ce se întâmplă dacă, la început, nu rezonezi cu ceea ce citești? Absolut nimic! De ce? Pentru că este nevoie de timp și răbdare să te redescoperi, tu ca om, să dai atenție și unei simple respirații, să te accepți la un nivel mult mai profund decât îți este confortabil.

Știu, din propria experiență, că tind să închid o carte care nu pare pentru mine. Dar totuși, înainte de a o face, mai citesc câteva pagini. Încearcă. Ai să fii surprins de cât de repede te poate ”prinde” lectura în acel minut în plus de răbdare.

Dorință, pasiune, spiritualitate” poate părea, la prima vedere, o înșiruire de concepte ”too out of the box”, însă obiectivul final este acela de a te ajuta să obții, prin propriile puteri, armonia dintre spirit, minte și trup! Este genul de carte peste care poți trece ușor cu vederea prima dată. Probabil mintea te va ”bate la cap” cu gânduri precum ”încă o lucrare despre spiritualitate și alte lucruri pe care, în realitatea mea ocupată, nu le pot pune în practică” sau ”sunt doar teorii inspirate de tot felul de oameni visători care nu au altceva mai bun de făcut” ș.a.

Totuși, adevărul este puțin diferit. Mărturie stau oamenii (ca tine și ca mine) pe care o astfel de lectură chiar i-a ajutat să își schimbe viața, dinamica, modul de a se percepe ca ființe umane, totul. Nu ești neapărat tipul ”open mind”? Ghici ce? Nici acei oameni nu erau probabil, la început. Însă, cuvântul scris are un impact extraordinar asupra noastră. Are puterea de a ne face să râdem, să plângem, să medităm, să facem lucruri noi, să ne înțelegem mai ușor, să ne deconectăm de la regulile societății, să fim doar noi cu…noi. Așadar, încearcă. Citește-o! Nu ai nimic de pierdut. Dacă ai de câștigat?

 

EU SUNT!

Nu la întâmplare am ales aceste două cuvinte din ”Dorință, pasiune, spiritualitate”. Pentru că absolut tot conținutul cărții se rezumă la asta. În momentul în care ajungi la final și o închizi, să fii convins că ești! Ești putere, ești dorință, ești pasiune, ești suferință, ești frică, dar și curaj, ești armonie. Ești totul, într-o societate care, uneori, este nimic.

(Ioana Georgiana Nistor)

 

Afla mai multe despre cartea Dorinta, pasiune, spiritualitate.

 

 

10 pasi spre disciplina si perseverenta

06/03/2019
de catre
 
 
 
Poate nu îți vine să crezi, dar studiile arată că oamenii disciplinați sunt mai fericiți decât cei care lasă lucrurile să se întâmple în voia haosului.
 

Pe de altă parte, te-ai întrebat vreodată de ce au unii oameni mai mult succes decât alţii? De ce realizează ei atât de multe într-un timp atât de scurt? Este evident că răspunsul nu se referă numai la talentul lor, căci există nenumăraţi oameni talentaţi care au eşuat în istorie, sau numai la progresul tehnologic, căci există destui oamenii de ştiinţă sau experţi în tehnologie care nu au acelaşi succes.

 
Cei mai importanţi factori care îi împing pe oameni către marile realizări (indiferent ce domeniu ar aborda) sunt disciplina, dublată de constanţa puterii de concentrare, dar şi de constanţa eforturilor lor.
 

De ce ai vrea să devii disciplinat?

5 perle de intelepciune tolteca

28/02/2019
de catre

 

 

Toltec înseamnă artist. Nu artist în sensul tradițional al cuvântului, nu e vorba de cineva care crează picturi sau muzică. E vorba de un artist care se creează pe sine însuși, un artist al propriei vieți. Ce-ar fi să devenim cu toții artiști ai proprie vieți? În acest articol vom vorbi despre:

  • ce este intelepciunea
  • ce spun marii gânditori despre intelepciune
  • ce spun oamenii de stiinta despre intelepciune
  • cum se comporta un om intelept
  • cum ajungem intelepti (iar pentru asta aducem in discutie cele 5 „perle” de intelepciune tolteca de la don Miguel Ruiz)

Viata - o initiere inconstienta

21/02/2019
de catre

 „În esențã, viața noastrã – de la naștere pânã la moarte – este o Inițiere inconștientã, pentru cã acest proces trebuie parcurs – vrând nevrând. Dar îl parcurgi foarte lent: ritualul însã îl accelereazã incredibil.

 
 


În decursul câtorva ore, îți trãiești întregul destin. Toate tragediile de teatru – mai ales operele elene și tragediile
lui Shakespeare – prezintã, într-o formã palidã, treptele și stãrile sufletești ale ritualurilor inițiatice.
 


 
Aceste trepte sunt urcate, conștient sau nu, de toți, fãrã excepție. Ele sunt ritmurile ancestrale ale vieții. În naturã, primãvara, vara, toamna, iarna, în viața omului nașterea, formarea eului, destrãmarea, moartea și renașterea.
 
 
Pe scenã, de regulã, eroul este înrobit de o pasiune șerpeascã, care îl antreneazã în șiruri de conflicte, pânã când eul sãu terestru se fisureazã, se sfarmã, trece prin faza nimicirii și, la sfârșitul poveștii, asistãm la renașterea lui sufleteascã, care îl face o ființã mai frumoasã, mai nobilã și mai perfectã.

Vechea reteta egipteana a mumiei pentru combaterea depresiei

14/02/2019
de catre

 

Numărul oamenilor care suferă de depresie este alar­mant și crește alarmant.

Despre depresie

Depresia, ca și stare, e îmbibată de anxietate, de tristețe și de o nemulțumire profundă, precum e un burete scos acum din cadă, îmbibat cu apă.  Uneori sentimentul de insatisfacție și neîmplinire sufletească e atât de mare, încât ne simțim de-a dreptul disperați. Și din acest „gol interior”  parcă urlă cu putere o dorință arzătoare pentru fericire.
 
 
Oricare dintre noi ar face aproape orice ca să nu se simtă așa. Și totuși, din păcate, mai toți ne-am simțit astfel măcar o dată în viață. Mai mult decât atât,  
cel care s-a simțit cu adevărat deprimat cel puțin o dată în viață știe că depresia vine și pleacă. E ciclică. Uneori e mai profundă, alteori e mai superficială. Uneori e pasageră, în sensul că nu poposește prea mult timp, alteori pare eternă, în sensul că se instalează în viața noastră timp de ani de zile.

 
 
Iar când ești acolo, când o trăiești la maxim, e teribil. Nopțile sunt lungi, mintea e zbuciumată, orizontul e negru și confuz, emoțiile și anxietatea sunt copleștioare, lacrimile curg șiroaie, pumnii lovesc pernele și suntem total incapabili să vedem vreo luminiță la capătul tunelului.


Care sunt factorii care produc depresia? Ce e de făcut? Și cum o putem combate?

5 puncte de reper pe drumul de la deznadejde la succes

07/02/2019
de catre

Ultimul din cele 5 aforisme pe care ți le voi dezvălui astăzi se numește „Viața e ca matematica”. O. P. Ghai a colecționat o serie de 128  de poeme și aforisme  pe care le prezintă  în cartea sa  „În Căutarea Perfecțiunii”.


Cele 5 aforisme pe care ți le împărtășesc mai jos le poți privi ca pe 5 puncte de reper pe drumul de la deznădejde la succes.
 

Primul aforism este pentru cei care își spun că nu au avut nicio șansă.
Al doilea este despre importanța de a trăi în prezent.
Al treilea despre înțelepciune.
Al patrulea despre succes.
Al cincilea este despre adunare, scădere, înmulțire și împărțire :) în viață.
 

Hai să le luăm pe rând și să vedem ce mici revelații vom avea împreună.

Elisabeth Haich – Cele douasprezece perechi de calitati gemene

10/10/2018
de catre

A doua zi m-am prezentat din nou în faţa lui Ptahhotep.

– A sosit timpul să studiezi cele 12 perechi de calităţi gemene. Acesta va fi următorul tău exerciţiu. Probele iniţierii includ şi acest subiect. De aceea, fii foarte atentă şi impregnează-te cu ceea ce-ţi voi spune.

La fel cum „a tăcea” şi „a vorbi” sunt cele două jumătăţi complementare ale aceleiaşi forţe, există 12 perechi de virtuţi pe care va trebui să înveţi să le controlezi.

De acum înainte nu vei mai petrece decât dimineţile la Templu. Apoi te vei întoarce la Palat şi te vei folosi de toate ocaziile pentru a trăi în societate.

Într-adevăr, este infinit mai simplu să controlezi aceste lucruri aici, în Templu, decât în mijlocul societăţii. Aici nu te afli în contact decât cu ceilalţi neofiţi, care, la fel ca şi tine, caută unitatea divină, sau cu preoţii şi preotesele care trăiesc deja în această unitate.

În schimb, în lumea exterioară vei fi expusă la tot felul de tentaţii. Vei întâlni acolo oameni care sunt sclavii corpurilor lor şi care vor încerca să te influenţeze.

Pericolul de a cădea este mult mai mare acolo. Dacă vei reuşi însă să controlezi toate aceste caracteristici în lumea exterioară, vei trece practic examenele iniţierii.

Aceste 12 perechi sunt:

Yoga si sanatatea

27/09/2018
de catre

Yoga și sănătatea, de Selvarajan Yesudian și Elizabeth Haich

 

Faimoasa școală de yoga din Elveția condusă de Selvarajan Yesudian și Elizabeth Haich este una dintre cele mai cunoscute din lume, iar "Yoga și sănătatea" este prima lor carte scrisă împreună.

Cartea este de mult timp una dintre cele mai bine vândute cărți despre yoga din întreaga lume. Clară, ușor de citit și cu instrucțiuni simplu de urmat, având ilustrații acolo unde este necesar, "Yoga și sănătatea" a fost tradusă în peste douăzeci de limbi și cumpărată de peste patru milioane de oameni. 

Simple exercitii - spiritualitate practica

19/09/2018
de catre

"În căutarea excelenței" de O.P. Ghai este o antologie despre puterea rugăciunii. Poeme, rânduri bogate, perle de înțelepciune din toate religiile lumii, adunate de autor în scopul atingerii excelenței în orice domeniu al vieții și a dobândirii unei stări de fericire și pace mentală. Sunt simple exerciții spirituale, iar punându-le în practică ne vom desăvârși interior. 

Cum să ne amplificăm forţa spirituală

„Creşterea forţei spirituale a unui om se poate realiza prin mai multe mijloace. De bază însă va fi întotdeauna controlul vorbirii, astfel încât să evităm preamărirea propriei religii, defăimarea religiei celorlalţi, comentariile superficiale pe teme religioase, fără motiv şi fără relevanţă. Atunci când se iveşte o ocazie potrivită, putem onora persoanele de alte religii. Procedând în acest fel, manifestăm spirit religios potrivit propriei noastre religii, şi de asemenea îi stimulăm pe ceilalţi să se exprime potrivit religiei lor.
Procedând în mod contrar, facem deservicii atât religiei proprii cât şi religiilor celorlalţi oameni. Acela care îşi preamăreşte propria religie şi o aşează mai presus de religiile tuturor celorlalţi, cu siguranţă aduce vătămare religiei sale.”
– Edictul al XII-lea al Împăratului Ashoka

Ce este rugăciunea

Mesaj pentru tine

12/09/2018
de catre

CELE PATRU LEGĂMINTE – Ghid practic - Don Miguel Ruiz

Dedicaţie

"Eu cred în îngeri. Înger înseamnă mesager. Dedic această carte îngerilor de pe pământ, adică tuturor oamenilor care transmit mesaje de iubire, în locul celor de teamă, încărcate de superstiţii şi de otravă emoţională.

... Atunci când am scris Cele patru legăminte, intenţia mea a fost aceea de a crea un mesager care să poată pătrunde în imaginaţia cititorilor, schimbând perspectiva din care privesc aceştia realitatea. Dacă aţi practicat aceste legăminte, le-aţi descoperit cu siguranţă puterea. Ele au capacitatea de a influenţa direct sistemul de convingeri al omului, toate acele mii de legăminte pe care acesta le face cu el însuşi, şi de a crea acolo o îndoială. Şi ca prin farmec – căci ele sunt într-adevăr magice – Cele patru legăminte pot elibera treptat credinţa care se ascunde dincolo de acest sistem de convingeri. Puţin câte puţin, omul care le practică îşi poate redescoperi integritatea, iar adevăratul său eu începe să se trezească. "

Trupul tău îți va fi recunoscător pentru că-i dai hrană vie!

29/08/2018
de catre

À-propos: cum îți simți corpul acum, spre finalul verii? Sunt sigură că în afara faptului că ți l-ai tonifiat exterior prin înot sau prin drumeții de tot felul, ai avut la îndemână și multă hrană vie, însorită... pentru interiorDeci, ți-ai bucurat papilele gustative cu pepenii dulci și zemoși sau cu finețea piersicilor coapte? Ți-ai încântat ochii cu salatele de legume multicolore, savuroase, de culoarea roșiilor grăsuțe sau a castraveților verzi și crocanți? Ți-ai umplut nările cu aroma unică a ardeilor și a vinetelor coapte la foc de lemne? 

Mmm, un adevărat corn al abundenței vegetale! 

Totuși, chiar dacă vara trece și nu o să mai avem la dispoziție atât de multe fructe și legume proaspete, putem păstra permanent senzația aceea de bine a trupului care determină mișcări agile, digestie ușoară, dar mai ales, un spirit clar, luciditate și idei frumoase. Cum? Ne hrănim cu vegetalele sezoniere, dar și cu cereale, semințe, leguminoase... A! Și renunțăm progresiv / definitiv la hrana moartă, la carne. Pare greu, dar nu e!

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente