Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

Viața ta. La un alt nivel.

07/11/2014
de catre Netsiter netsiter
Lasa-te inspirat


Într-o societate tot mai conectată la tehnologie, câștiguri materiale, poziție și putere, ești prins în nebunia cotidiană. Tu și restul oamenilor de pe planetă.

 

DETAȘEAZĂ-TE!

Ești atât de focusat pe țelurile setate, încât simpla lectură a unei cărți care îți prezintă o alternativă la stilul de viață pe care îl adopți în prezent ți se poate părea inutilă. Toți ne-am aflat în acest punct într-un moment sau altul. Dar, dacă chiar o asemenea carte îți poate elibera mintea, spiritul și fizicul așa cum nu ți-ai imaginat vreodată? Să știi că este ok să te detașezi uneori de societate și să faci altfel lucrurile, să accepți alte idei, să încerci o altă cale.

Nu îți voi spune să fii de acord cu tot ceea ce vei citi. Fiecare om este diferit și procesează informațiile așa cum consideră de cuviință, dar ”Dorință, pasiune, spiritualitate” chiar te determină să privești diferit unele aspecte ale vieții. Într-un sens bun. Te poate ajuta să ai o nouă perspectivă asupra propriei persoane. Da, pune mult accent pe diferite practici spirituale la care poți fi reticent, însă dacă găsești răbdarea și capacitatea de a privi ”printre rânduri”, vei descoperi o lectură cu adevărat fascinantă care te poartă, fără să îți dai seama, într-o călătorie de reflecție asupra propriilor trăiri și sentimente.



CITEȘTE! FĂ-O PENTRU TINE!

În zilele noastre, rețelele sociale sunt pline de ”resurse” la care poți apela când nu mai ești capabil să fii fericit, împlinit, pe plan personal ori profesional. Poate ai și încercat deja unele sfaturi, soluții. Însă, fără rezultat. Nu din cauza lor, ci pur și simplu pentru că, în cazul tău, nu au funcționat.

Știi de ce merită să citești o carte de acest gen? Pentru că nu îți spune ce să faci, ci mai mult te lasă să tragi propriile concluzii pe care, ulterior, să le pui în practică. Un așa-numit plan personalizat care să se plieze perfect pe stilul tău de viață. Un plan creat de tine, pentru tine. Prin lectură. Acum, stai puțin și gândește-te cam cât de tare este asta? O carte prin care îți dai seama, de fapt, că motivația supremă vine din interiorul tău!

Autorul evidențiază legăturile puternice și profunde dintre dorință, simţuri, pasiune și spiritualitate, astfel încât să îți ofere capacitatea de a-ți regăsi, pe cont propriu, libertatea, fericirea, dragostea și plenitudinea, fără a te simți îngrădit de normele sociale. Mai simplu spus, îți pune la dispoziție, prin cuvinte, ”armele” de care ai nevoie pentru a te accepta în totalitate. Fizic, mental, spiritual. În fiecare zi.

 

OFERĂ-ȚI TIMP!

Ce se întâmplă dacă, la început, nu rezonezi cu ceea ce citești? Absolut nimic! De ce? Pentru că este nevoie de timp și răbdare să te redescoperi, tu ca om, să dai atenție și unei simple respirații, să te accepți la un nivel mult mai profund decât îți este confortabil.

Știu, din propria experiență, că tind să închid o carte care nu pare pentru mine. Dar totuși, înainte de a o face, mai citesc câteva pagini. Încearcă. Ai să fii surprins de cât de repede te poate ”prinde” lectura în acel minut în plus de răbdare.

Dorință, pasiune, spiritualitate” poate părea, la prima vedere, o înșiruire de concepte ”too out of the box”, însă obiectivul final este acela de a te ajuta să obții, prin propriile puteri, armonia dintre spirit, minte și trup! Este genul de carte peste care poți trece ușor cu vederea prima dată. Probabil mintea te va ”bate la cap” cu gânduri precum ”încă o lucrare despre spiritualitate și alte lucruri pe care, în realitatea mea ocupată, nu le pot pune în practică” sau ”sunt doar teorii inspirate de tot felul de oameni visători care nu au altceva mai bun de făcut” ș.a.

Totuși, adevărul este puțin diferit. Mărturie stau oamenii (ca tine și ca mine) pe care o astfel de lectură chiar i-a ajutat să își schimbe viața, dinamica, modul de a se percepe ca ființe umane, totul. Nu ești neapărat tipul ”open mind”? Ghici ce? Nici acei oameni nu erau probabil, la început. Însă, cuvântul scris are un impact extraordinar asupra noastră. Are puterea de a ne face să râdem, să plângem, să medităm, să facem lucruri noi, să ne înțelegem mai ușor, să ne deconectăm de la regulile societății, să fim doar noi cu…noi. Așadar, încearcă. Citește-o! Nu ai nimic de pierdut. Dacă ai de câștigat?

 

EU SUNT!

Nu la întâmplare am ales aceste două cuvinte din ”Dorință, pasiune, spiritualitate”. Pentru că absolut tot conținutul cărții se rezumă la asta. În momentul în care ajungi la final și o închizi, să fii convins că ești! Ești putere, ești dorință, ești pasiune, ești suferință, ești frică, dar și curaj, ești armonie. Ești totul, într-o societate care, uneori, este nimic.

(Ioana Georgiana Nistor)

 

Afla mai multe despre cartea Dorinta, pasiune, spiritualitate.

 

 

Fii cautator, nu fi discipol - Ce iti poate revela un Guru?

15/05/2019
de catre

Mintea occidentală întreabă: „Ce e meditația?” – ea caută, cercetează. Iar căutarea va deveni din ce în ce mai ardentă pe măsură ce trece timpul.
 
 
Sigur că această căutare poate fi exploatată, iar orientul o exploatează. El furnizează guru-și, îi exportă în occident. Dar printr-un guru îți pot fi revelate doar trucurile – doar trucurile. Înțelegerea vine prin intermediul vieții, înțelegerea o capeți trăind. Ea nu poate fi dăruită și transferată. Eu nu-ți pot da înțelegerea mea. Pot să vorbesc despre ea, dar nu ți-o pot da. Va trebui să ajungi tu la ea. Va trebui să pătrunzi în viață. Va trebui să dai greș, va trebui să cazi, va trebui să cunoșți frustrarea. Și doar prin greșeli, căderi și frustrări, doar prin întâlnirea cu viața reală vei ajunge la meditație. De aceea spun că e o creștere. Unele lucruri pot fi înțelese la nivel strict intelectual. Înțelegerea care vine printr-un altul nu va putea fi niciodată mai mult decât intelectuală.
 
 
De aceea Krishnamurti cere imposibilul. El îți va spune:

Vindecarea Vibrationala

08/05/2019
de catre

Listele lungi cu reacții adverse din prospectele medicamentelor și statisticile în continuă creștere ce evidențiază eșecurile medicinii clasice ne pun serios pe gânduri pe mulți dintre noi. Acesta e probabil motivul principal pentru care din ce în ce mai multe persoane refuză să mai meargă la doctor, iar atunci când au o problemă (mai mult sau mai puțin gravă) de sănătate încep să caute remediu în principiile medicinii holistice, în defavoarea medicinii alopate.
 
Din multitudinea de terapii din sfera medicinii holistice, pentru subiectul acestui articol, am ales să îți ofer câteva informații de bază despre vindecarea vibrațională.
 
Pe scurt, vindecarea vibrațională este o metodă de vindecare ce utilizează remedii vii sau, altfel spus, se bazează pe principiul că vindecarea nu este produsă de partea materială a unei plante de exemplu, ci de elementul viu al acelei plante.

Din categoria vindecare vibrațională fac parte:

O metodă de transformare a sentimentelor negative

01/05/2019
de catre

Una dintre marile probleme ale omului contemporan este evitarea emoțiilor și sentimentelor negative. Ni se pare firesc tuturor să evităm emoțiile negative sau situațiile și persoanele care declanșează în noi  tot felul de trăiri nefavorabile. În fond și la urma urmei, spunem noi, este chiar necesar să evităm astfel de sentimente, pentru că nu sunt deloc plăcute, nu?   

 
Dacă de exemplu sunt într-o discuție și simt impulsul de a-mi exprima punctul de vedere asupra subiectului dezbătut, iar acest impuls vine la pachet cu gândul că ceilalți sigur nu sunt interesați de părerea mea sau că voi fi criticat pentru ceea ce spun, atunci foarte probabil voi alege să tac. A spune ceva, în acest caz, ar presupune să mă expun posibilității de a fi respins, criticat, judecat etc. Și drept consecință ocolesc astfel de trăiri prin tăcere.

 
Însă, sunt oare conștient că

10 indicii ale Orgoliului Spiritual

24/04/2019
de catre

Un Căutător sincer și devotat al Adevărului știe foarte bine că cea mai evidentă și, paradoxal, cea mai subtilă capcană care îl poate îndepărta pe Adept de experimentarea naturii sale divine este Orgoliul Mistic. E o trăsătură foarte ușor de remarcat la ceilalți, însă foarte subtilă când vine vorba de propriul nostru comportament. În general, pentru ceea ce fac, simt, spun și gândesc ceilalți  avem mereu o etichetă sau o judecată de valoare, dacă nu verbal, măcar mental, iar pentru ceea ce facem, simțim, spunem și gândim noi înșine, avem întotdeauna o justificare. Trist, dar de cele mai multe ori e adevărat, nu-i așa?


Cele 10 indicii prezentate mai jos sunt extrase din cartea „Cum să fii Ultraspiritual” de JP Sears și reprezintă mai puțin de 1% din conținutul cărții  în care sunt revelate, pe un ton plin de umor, cu diferite nuanțe de sarcasm sau ironie, excesele, devierile de comportament și subtilitatea capcanelor în care poate să cadă aspirantul la spiritualitate.


Avertisment: te rog să citești acest articol cu discernământ. În calitate de cititor te poți regăsi  în unul sau mai multe dintre indiciile prezentate. Dacă se întâmplă asta, atunci e important să ne aducem aminte că nu e necesar să ne lăsăm purtați într-o furtună de valurile autocompătimirii, ale autocondamnării sau victimizării, ci că aceste indicii au rolul să ne trezească din somnul conștiinței și să ne ajute să ne autoevaluăm într-un mod corect și cât mai obiectiv cu putință, astfel încât să înțelegem unde suntem și ce avem de corectat în continuare, pe măsură ce avansăm pe drumul cunoașterii de sine.



Bunicule, tu ai auzit de Tantra?

17/04/2019
de catre

Se spune că tantra nu crede în dezvoltarea gradată a sufletului, ci crede în iubirea pură care poate declanșa instantaneu iluminarea. Știai? Tantra este o cale pentru poeți și artiști, o cale pentru rebeli și nonconformiști, o cale spirituală care nu exclude nimic, ci integreză totul prin experimentare conștientă.

 
Am putea spune că Tantra este ca și soarele dimineața când răsare oferindu-și razele calde și vibrante către toate vietățile pământului, fără niciun fel de părtinire sau discriminare. Soarele nu separă nimic în bun și rău. Soarelui nu-i pasă dacă e vorba de un trandafir sau de o buruiană, de un deșert sau de o stâncă semeață, de un izvor de munte sau de o mlaștină, de o stepă uscată sau de un lan de lavandă, de un mare sfânt sau de un netrebnic păcătos ...

 
Focusul tantrei nu este pe păcate, ci este pe conștientizare, nu este pe ceea ce faci, ci pe ceea ce ești. Tantra nu e interesată de presupuneri, ci de trăiri directe, nu e interesată să povestim despre iubire, ci să fim iubire pură în acțiune, răspândindu-ne mireasma în tot universul, fără să așteptăm nimic în schimb. Ai vrea să afli mai multe despre o astfel de cale, despre un astfel de mister?

 
În continuare îți prezint discuția dintre un aspirant tantric autentic și bunicul său, discuție ce aduce în prim plan modul tantric de abordare a sexualității. Discuția este preluată din Kama Pura – Orașul Încântărilor, o carte absolut excepțională despre care o să îți ofer câteva detalii la final.

5 pericole ale consumului de carne

10/04/2019
de catre

„Suntem ceea ce mâncăm” spun marii înțelepți din Orient în tratatele yoghine. De asemenea, aceeași esență ne-o transmit și marii înțelepți din Occident cum ar fi: Pitagora, Platon, Socrate, Leonardo da Vinci, Shakespeare, Voltaire, Newton, Einstein  și mulți alții care au fost vegetarieni .
 

Ce se întâmplă în corpul nostru, care sunt consecințele și care sunt pericolele la care ne expunem prin consumul de carne? Iată mai jos  ce ne relatează Dan Bozaru în cartea sa Alimentația în practica Yoga despre acest subiect.
 

9 pasi pentru depasirea unei credinte limitative

03/04/2019
de catre

Din păcate modul în care gândim ne influențează enorm calitatea vieții și din fericire modul în care gândim ne influențează enorm calitatea vieții. Gândul în sine nu este bun sau rău, însă modul în care ne folosim de propriile gânduri poate produce efecte pozitive sau negative.  
 


 
Credințele sunt formate dintr-un mix de gânduri, emoții, senzații, impulsuri și instincte. Iar împlinirea sau neîmplinirea noastră sufletească are drept fundament credințele noastre. Aceste credințe ne pot împuternici și propulsa spre succes și împlinire sau, la polul opus, ne pot sabota, îngenunchea și arunca într-un adevărat infern. Dacă vrem să avem o viață împlinită e absolut necesar să avem o strategie de identificare, analiză și depășire a unei credințe care ne îngreunează viața.
 
 


În continuare voi reda cei 9 pași pe care îi propune Marc Allen (multimilionar pornit de la zero) în cartea sa de-a dreptul revoluționară „Ghidul Succesului pentru Leneși
 



Pașii sunt simpli. Trebuie doar să

A castiga fara a incerca - Poveste Zen

27/03/2019
de catre

 

 

Calea de A Câștiga Fãrã A Încerca a fost o școalã de arte marțiale fondatã de un luptãtor pe nume Tsukahara Bokuden. Această istorisire faimoasã despre Bokuden ilustreazã numele și metodologia școlii lui.
 
 
În cursul unei cãlãtorii în estul Japoniei, Bokuden a traversat odatã un golf cu ajutorul unei mici ambarcațiuni în care mai erau alți șase pasageri. În timpul traversãrii apei, toți pasagerii au fost tãcuți, cu excepția unui om voinic, zdravãn, care a vorbit tot timpul foarte tare, lãudându-se cu neîntrecutele sale puteri în artele marțiale.
 
 
La început, Bokuden a încercat sã ațipeascã, neluându-l în seamã pe lãudãros. Pânã la urmã însã, obosit de trãncãneala acestuia, Bokuden s-a întors cãtre el și i-a zis:

Vocea lui EU

20/03/2019
de catre

 

De când te știi, i-ai dat personajului principal (din mintea ta) puterea să-ți determine realitatea. El are autoritatea de a vorbi, de a gândi și de a lua decizii care afectează corpul tău și lumea ta. Îți spune ce să crezi și cum să-ți alimentezi credințele cu energie emoțională. Numele pe care i l-ai dat personajului principal din povestea ta continuă este acela de eu.
 
 
Să ne oprim o clipă ca să înțelegem ce înseamnă cuvântul eu în acest context. Eu este persoana pe care o accepți în chip de sine al tău real. Vorbești despre tine însuți tot timpul, nu-i așa? Spui eu, al meu și mine de nenumărate ori pe parcursul unei conversații obișnuite.
 
 
De pildă:

10 instructiuni pentru Vindecarea cu Apa

13/03/2019
de catre
 
 
Ai auzit și tu de vindecarea cu apă, cea mai ieftină formă de terapie?
Se pare că unii au o problemă cu ea.
 
Știi care e problema la vindecarea cu apă?

Terapia cu apă este gratuită pentru toată lumea, iar aceasta este problema ei cea mai mare. De aceea este secretul cel mai bine păstrat din medicină. Nimeni nu face reclamă terapiei cu apă deoarece publicitatea costă mulţi bani şi nu există niciun produs de vândut care să acopere aceste cos­turi. Oamenii dau drumul la robinet şi de acolo vine cel mai puternic medicament - gratis, fără reţetă medicală şi fără efecte adverse. Canalele media / tv nu sunt interesate de ceva care este gratuit.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postări recente Postări recente