Cărți despre spiritualitate practică
Cărți despre spiritualitate practica

La frontierele sănătății [Anticariat]

Cartea conține o inedită prezentare a cauzelor spirituale ale bolilor.
Preț raft: 49.00 RON
31.85 RON
Discount: 17.15 RON (35%)
Prețul în puncte: 3185 puncte
Puncte primite la achiziție: 32 puncte
Comandă acum!
+

Carte inestetică și/sau uzată de la transport, manipulare ori depozitare improprie. 

 

Fragment din carte

Oamenii moderni nu par să cunoască mai bine decât semenii lor de acum o sută de ani răspunsul la această ghicitoare care este boala, cu toată tehnologia lor uluitoare. Noi nu știm nici astăzi de ce unii oameni mor de tineri, în timp ce alții trăiesc până la vârste înaintate, nici de ce unii oameni se îmbolnăvesc, în timp ce alții, care trăiesc în condiții absolut similare, rămân sănătoși. Tot căutând răspunsuri, atenția mi-a fost atrasă din nou către medicina de frontieră, sau neconvențională, cum mai este numită astăzi. Am constatat rapid că toate aceste discipline au la bază credința într-o legătură strânsă între corp, minte și spirit, și că multe metode, precum reflexologia, acupunctura și homeopatia, operează cu principiul unei energii sau forțe vitale care curge prin corp și care – în cazul bolii – este blocată, dând naștere unor dizarmonii în structura fizică. Principala sarcină a specialiștilor din aceste domenii este eliminarea blocajului și restabilirea armoniei pierdute. Am simțit în sfârșit că sunt conectată din nou la adevărul meu interior, care mă făcuse să bănuiesc de mult timp că nu se poate vorbi de o vindecare adevărată decât dacă tratăm ființa în totalitatea ei (pe toate cele trei paliere: trup-minte-spirit). Deși m-am implicat deopotrivă în medicina ortodoxă și în cea complementară, simțeam că nu cunosc încă prea multe despre semnificația vieții, și, implicit, despre felul în care aceasta este atacată de boală. Eram convinsă însă că nimic nu se petrece întâmplător sau fără un scop bine determinat, pe un nivel sau altul, iar boala nu face excepție de la acest principiu. Semnificația bolii variază de la o cultură la alta. În multe culturi, ea este considerată o slăbiciune și un eșec. Unii dintre pacienții mei de sex masculin mi-au mărturisit că mai degrabă ar muri decât să se umilească recunoscând că sunt bolnavi. Mulți dintre ei își împlinesc această ambiție cu mult timp înainte de vârsta de pensionare!
Medicii din timpurile de demult înțelegeau importanța abordării holistice. Hipocrate (420 î.CH), părintele medicinii moderne, a urmat în realitate o școală de preot vindecător. Acești vindecători erau considerați urmași ai lui Esculap, zeul grec al vindecării, al cărui simbol – șarpele care înconjoară un baston – continuă să fie acceptat și astăzi de multe instituții medicale. Preoții vindecători credeau că vindecarea totală trebuie să includă deopotrivă trupul, mintea și spiritul.
Mai târziu, Hipocrate a trecut de la aceasta viziune holistică la una mai reducționistă. El a sfârșit prin a afirma că, după părerea lui, cauza bolii apare exclusiv pe tărâmul fizic, adica în trup. Treptat, această viziune a fost adoptată de toți cei care îi îngrijeau pe bolnavi, iar tratarea bolilor s-a împărțit între medic, preot și psihiatru.

CUPRINS
Introducere
Capitolul 1
ORIGINEA SUFLETULUI
Capitolul 2
CORPURILE ENERGETICE SUBTILE
Capitolul 3
CORPURILE ENERGETICE SUBTILE
CONTINUARE
Capitolul 4
CHAKRA-ele
Capitolul 5
SEMNIFICAȚIA BOLII
Capitolul 6
CORESPONDENȚE ÎNTRE BOLI ȘI CHAKRA-E
Capitolul 7
CHAKRA RĂDĂCINII
Capitolul 8
CHAKRA SACRALĂ
Capitolul 9
CHAKRA PLEXULUI SOLAR
Capitolul 10
CHAKRA INIMII
Capitolul 11
CHAKRA GÂTULUI
Capitolul 12
CEL DE-AL TREILEA OCHI
Capitolul 13
CHAKRA CORONARĂ
Capitolul 14
ALTE CONEXIUNI PSIHOSPIRITUALE CU BOLILE
Aprecieri

Grad dificultate:
Pentru avansați
Format:
13 x 20 cm
Data primei apariții:
mai 2003
Traducător:
Cristian Hanu
ISBN:
978-973-8471-07-8
Pagini:
440
Editor:
Editura Mix
Ofertant:
Editura Mix
Titlul original:
Frontiers of Health

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Fragment din carte (La-frontierele-sanatatii.pdf, 54 Kb) [Descarcare]

De același autor

Vă mai recomandăm