„Cine se uită numai în jos
nu va vedea niciodată stelele.“
ZENisme - David Bell
Cine suntem Colaboratori   Lumea Mix Anticariat English
Pseudonim:
Parola:

Cont nou | Recuperare parola
 Cumpărături
Coșul este gol
 Căutare
Google Custom Search
 Cărți
 Informații utile
Prețurile de pe site au inclus TVA de 5%.
 

Secretele Aikido-ului

Cartea prezintă învățăturile ascunse și dimensiunile profunde ale Aikido-ului, insistând în special asupra aspectelor spirituale specifice acestei arte marțiale, aspecte în general mai puțin cunoscute.
Autor: John Stevens
Editor: Editura Mix
Colecția: Alternative spirituale

Nivel: pentru experți
Indisponibil. Nu se mai reeeditează.
Detalii CaracteristiciDownloadOpinii
Detalii
Titlul în engleză: "The Secrets Of Aikido"

Citind cartea aflati regulile morale si etice ce trebuiesc respectate pentru a avea succes pe aceasta cale, practicile speciale pentru purificarea mintii si a corpului, dimensiunile tantrice ale Aikidoului, stiinta folosirii vibratiilor silabelor sacre in vederea asimilarii calitatilor specifice unui adevarat luptator spiritual si multe altele.

Fragment din carte

Morihei Ueshiba, fondatorul Aikido-ului, a spus odata unui grup de elevi avansati: „Veniti maine dimineata la ora 5 in dojo si va voi spune secretele Aikido-ului“. Studentii sosira a doua zi, la acea ora matinala, anticipand cu nerabdare relevarea unui secret care ar fi putut sa-i faca invincibili, asemenea maestrului lor – ar fi fost in stare atunci sa arunce zece oponenti odata si sa fixeze cu un singur deget fie si pe cel mai puternic adversar. Morihei i-a asezat pe elevii sai si apoi a lasat secretele Aikido-ului sa izvorascã din el. Folosindu-se de un simbolism vibrant, de alegorii bizare si de asocieri indepartate, Morihei le-a vorbit mai bine de o ora despre crearea universului, despre puterea animatoare a sunetelor-spirite, despre subtila alchimie a focului si a apei, despre necesitatea calmarii spiritului si intoarcerii la Sursa, despre esenta transformatoare a purificarii corpului si mintii precum si despre alte mistere. Apoi, brusc, a zambit cu blandete si a incheiat: „Acestea sunt secretele Aikido-ului“. Morihei s-a inclinat cu smerenie in fata altarului din dojo, s-a intors sa se incline in fata elevilor sai si apoi, fara nici un zgomot, a disparut din camera. Toti discipolii au ramas fara grai la cuvintele lui Morihei, iar cei care se asteptau sa fie invatati vreun truc infailibil sau sa le fie date cuvintele unei formule magice, au fost indignati: „Nu ne-a aratat nimic – nici macar o tehnica sau ceva concret, util!“
Morihei nu facuse altceva decat sa releve Aikido ca pe o adanca si minunata manifestare divina, dincolo de un sistem de aruncari, blocaje si fixari. Daca nu se reuseste sa se prindã esenta Aikido-ului, le spunea Morihei discipolilor sai, tehnicile nu vor fi niciodata aduse la viata. Asemenea tuturor marilor maestrii, Morihei nu a pus in lumina decat un colt al Adevarului, lasandu-si elevii sa sondeze in profunzimile Aikido-ului pe cont propriu.
Apăsați Îmi place și/sau Trimite, Adăugați comentarii sau Urmăriți-ne pe Facebook. • Secretele Aikido-ului
 • Secretele Artelor Marțiale

 •  Promo
     • Yoga: Misterul de dincolo de minte
  »Coperta
  »Detalii
  Osho dă o viață nouă sutrelor lui Patanjali, vechi de două mii de ani, ilustrându-le cu exemple din viața de fiecare zi. Cele 10 discursuri oferă cititorului posibilitatea de a trăi stări inefabile de conștiință, dincolo de bariera aparentă a minții.
  Autor: Osho
  Editor: Editura Mix
  Colecția: Osho
  Disponibil: 2016-10
     • A douăsprezecea viziune. Ora deciziei
  »Coperta
  »Detalii
  În 21 decembrie 2012 calendarul mayaș se va sfârși. Mulți văd în aceasta un semn al apocalipsei. Dar chiar așa să fie?
  Autor: James Redfield
  Editor: Editura Mix
  Colecția: Romanul inițiatic
  Disponibil: 2011-10
     • Cele 12 legi universale ale succesului
  »Coperta
  »Detalii
  Succesul la nivel spiritual înseamnă să descoperi treptat care este destinul și menirea ta în viață.
  Autor: Herbert Harris
  Editor: Editura Mix
  Colecția: Înțelepciunea practică
  Disponibil: 2013-07
    Vineri, 18.08.2017
  Copyright © 2007-2017 Editura Mix
  Materialele și informațiile din acest site pot fi preluate numai dacă sunt însoțite de precizarea sursei www.edituramix.ro
   
    ANPC.ro